svett o tårar(!)

svett iaf. precis hemkommen från gymmet. benen kändes som spgetti o huvudet var mest tomt. men de va kul. :) ja ska dra med mej malin på lördag o köra bodytoning i 75min. svettigt.

Var på Ica förut o hämtade ett paket från Ellos o ett från Taj Mahal. Nytt påslakan o nytt hår. Härligt. nu ska ja bara passa in min tid me annas så hon kan sätta i håret.

har kollat på kurslitteratur. behöver bara hitta en bok. resten är kompendier som man kan köpa på skolan. kommer dock bli mycke matte, pust. m

huvudvärk

vaknade imorse med den värsta huvudvärk. antagligen tog solen lite för hårt på mej igår. så dagen har tillbringats i soffan me kissen o glass. skönt de me, förutom huvudet förstås. Rikard åkte till ÖB o köpte en solstol till mej som ja ska ha på balkongen. :)

V gick övver till jonas o Anna en sväng på kvällen. Anna hjälpte mej o beställa löshår som ja ska ha som "utfyllnad". mitt eget hår är så tunnt och tråkigt. Rikard hjälpte Jonas o grilla, givetvis kom de en åsk o regn skur.

Väl hemkommen från grannarna ringde telefonen. De va Ella som ringde från USA. de va kul o höra hennes röst igen. o dessutom börjar hon känna sig lite bättre. träffa lite folk efter jobbet. vi pratade i nästan 45 min. skönt att höra från dig. :)

nu e de sent o ja ska gå o sova. Natti natti

solbränd

ja har lyckats bränna mej på magen, ryggen, låren o armarna. men annars har de varit en bra dag. har varit på lundby i typ 5 timmar, brännan kan bero på de. :)

Miami ink

sitter vid tv:n o tittar på miami ink. de e aldrig bra för ja blir så sugen på o skaffa nått nytt. ja skulle vilja ha något på armen lr på ryggen, något som syns lite oftare än de ja har. hur ofta går man o visar hela sitt lår? de gör inte jag speciellt ofta iaf. men tatueringen e väldigt fin så ja kanske borde göra de. :)

Igår kom lönen, min sista stora lön på typ 1 år, ska leva på studiebidrag och studielån i 3(!) år. Rikard o ja åkte iaf till linköping för rikard skulle ha ett digitalt trumset. men han va inte riktigt nöjd så han tog sitt förnuft till fånga o struntade i de. Men kom ist hem senare o hade köpt en "pod", en pedalplatta till gitarren. helt onödigt enligt mej men tydligen väldigt nödvändig enligt rikard o Peter.

Jag var även på city gross o storhandlade, men ja har kommit på att de vi behöver köpa där e köttfärs o kött. så för en gångs skull blev de inte så dyrt o handla där.

jag o Rikard tog me oss Sessan ut på promenad framåt kvällen. När vi gått runt huset fick vi syn på syster yster som hjälpte våra grannar o spela kubb. hon var så kelsjuk så dom kunde knappt gå ett steg. de va gulligt. sen följde on me oss på promenad oxå. inte för att vi gick så långt men de tog tid. Vi fick reda på att de finns en grävlig precis i närheten här. inte speciellt roligt. hoppas att bostadsbolaget får bort den snart. vi fick oxå reda på att den katt vi trodde va Lillstrumpa inte va hon. :( de va en annan katt, o nu e ja orolig att hon kanske har blivit dödad av grävlingen lr vad som. men ja tvivlar på att hon kommer hem igen.

vi ska åka till pappa om en liten stund, lr till hans hus iaf. sola lite o sen grilla lite ikväll. frågan e om man ska ta me sej kissen. vet inte om ja vågar lämna henne här eftersom hon kan hoppa ner från balkongen. vi får se. :)

Sommar o marken

Jag brukar bara gå på skeninge marken om man ens kan kalla de för att gå. Min erfarenhet av marken är mest att springa till parkeringen vid idrottsparken, sitta där i flera långa timmar, sen springa hem igen. Fest på kvällen. Men sen ja bytte klubb har jag sluppit de, numera brukar ja spendera tiden hos mamma lr pappa o sen bara gå en kort snabb vända utan att handla så mycke. Förra året handlade jag avfallspåsar och kryddar. Håller man på att bli vuxen tro?
Idag så följde ja o rikard me farmor o farfar till johanna marken i ödeshög. den va inte marken direkt. Marken e juh i Skeninge. :)

Igår va de kalas. de blev tårta o kakor i normlösa. Grattis Ewa. :)
Spenderade kvällen i vadstena, på nostalgiafton, och spelade minigolf med malin o Norrby. norrby vann o rikard tvåa, skiljde bara 1 slag. jag kom trea o malin fyra. men vi va duktiga. De va ganska svåra banor tycker ja, men väldigt fina. Tanken va att vi skulle äta grillbuffé men de va inte bara vi som hade den idén så de fick bli pizza. Men de smakade bra de me.



Lillstrumpa

Nu säger grannarna att de sett vår kisse, Lillstrumpa. skönt o veta att hon lever iaf.:)

köttbullar

Äntligen en dag med lite action. Vi började dagen med en undersökning rikard fick på posten. de kunde blivit krig här hemma, men efter mycke om o men lyckades jag få rikard o förstå vad allt handlade om. känns som om man måste börja läsa tidningen igen. man vet juh inget som händer.

Sen åkte vi till Lkpg,fick inhandlat födelsedagspresenter till både Ewa o Ida. O är man i Lkpg så måste man juh till IKEA, o är mann på IKEA så spenderar man massa pengar. så är de för oss iaf. idag köpte vi oss ett nytt matbord, en matta,nya kuddar till soffan o lite smått o gott som man alltid hittar.

Sen blev de hem, mysa me kissen o iväg på bodypump. Ja tror inte finns nått skönare pass o gå på. De e så gött o va där o känna att man tar ut sej max. Härligt. Jag rekommenderar Bodypump på lundbybadet.

När ja kom hem va ja såklart hur trött som helst men ja hade kommit överens med mej själv att ja skulle göra köttbullar. Det har hänt kanske max en gång att ja har gjort köttbullar o speciellt inte rört den där äckliga köttkärsen (!). men idag fixade ja de. Rullade köttbullarna helt själv o de blev så bra. :)

Imorn ska vi på födelsedagskalas i normlösa o vadstena med Malin o Ante. Lie minigolf och mat. hoppas de e bra väder bara.

Till Ella: Du kommer klara de. De vet ja. Lyckos USA som får ha dej. :)



träning

de e så skönt att komma igång me träningen igen. Idag blev de bodystep i 30 min och core i 30 min. Skönt.:) imorn har jag ett bodypump pass inbokat.

Förövrigt har dagen inneburit väldigt lite. jag har iof lagat enjättegod middag, kyckling inlindad i parmaskinka och kokad i bearnaissås. Mums.:)

i stort sett en till lugn dag men imorn ska ja till lkpg o köpa present åt Ewa o kanske en sväng på IKEA. :P

Semesternoja

Guud va de e tråkigt att ha semester när man inte hittar på något. satans va tråkigt. just nu vill ja bara få igång vardagen igen, börja plugga o börja ha en plan med veckorna. kommer vilja va ledig sen när de börjar. ja vill göra något konkret. just nu så e ja bara väldigt duktig på att hålla ordning i köket. vilket iof e ganska bra.

Ja ska iväg sen iaf och köra lite bodypump, kanske sola lite, första gången sedan nya tatueringen.:) ska bli skönt. sedan är vi bjudna hem till mamma, rikard ska hjälpa henne me datorn o ja ska få ett pilates program för o träna upp min rygg- de får bli mitt höstlöfte. Få ordning på ryggen.

ja ska ha ett till sommar/höst löfte. ja ska försöka göra min balkong fin. ust nu e den såå tråkig. men man vill juh kunna sitta där i sommar o njuta. :) sen ska vi försöka övertala bostadsbolaget o ge oss ett kakel i köket. sen kommer de va såå fint i vår lägenhet.:)

Kolmården

Igår tog jag med mig Min kusin Algot o min bror Sebbe o åkte till Kolmården. Ja tänkte att de blir en rolig resa de tar nog inte så lång tid. Needu, kl 18 va vi hemma, åkte hemifrån kl 8. Lång men rolig dag. Algot kan nämligen kolmården utantill så vi använde honom istället för kartan. :) Vi åkte linbana, va på bamses värld, delfinshow, safari o sen förstås kollade vi på alla djur.

Besiktning

I morse skickade ja iväg rikard för att besikta min bil. som tur va skickade ja iväg den på en mycke dyr service för några veckor sen. Bilen gick iaf igenom utan anmärkning. så nu e frågan, sälja lr behålla?

Tillbringade kvällen hos grannarna, Jonas o anna. De blev grillning och guitar hero. De va mycke trevligt.

Väntar på att Sebbe ska komma hit. Får se vad vi hittar på.:) ska iaf iväg på spinning sen,, de ska bli gött o bränna lite fett.:)

Semester

De e så tydligt att de e semester. man orkar faktiskt göra saker på dagarna. Gött. ja va uppe vid 10 och fick för mej att köttfärsen behövde tillagas. Så ja gjorde köttfärssås, som tillslut smakade så mycke vitlök att inte ens rikard ville äta den. Misslyckat.:)

Under dagen har ja även hunnit med att läsa i min bok. Den handlar bara om samma saker men på lite olika sätt, så man fortsätter att vara nyfiken. jag rekomenderar den, för de e verkligen ett så annorlunda liv mot vad en normal människa lever. man kan liksom inte förstå hur mycke droger de tar. intressant bok iaf.:)

nu har jag varit o kört bodypump en timme, sjukt jobbigt. lustigt att man fortsätter. men de e så skönt efteråt. imorn ska jag boka spinning för torsdagen, måste ha bättre kondition när fotbollen startar i höst. Man måste juh orka springa en halvlek iaf. klarar juh inte spåret för knäna så spinning får de bli i sommar.

Nu ska ja duscha o sen till emma för chokladmousse, mums.:)

Så skönt med semester :)

Mamma Mia

Härlig första dag på semsetern. Spenderades på balkongen med mötley crue - the dirt, väldans skönt. Min roliga sambo har tillbringat HELA dagen framför datorn med stora lurar i öronen. han e social han. :)

Mitt på dagen mötte jag upp emmelie på nyfiket för lunch och tjejsnack. de va vi bra på tycker jag. :) planer för onsdag planerades, vadstena. Skönt att faktiskt hitta på lite saker när man väl har semester, blir så ofta bara sitta hemma.

PÅ kvällen packade vi bilen full med familj och åkte på bio, Mamma mia. Faktiskt ganska bra, typisk musikal. de här är nog min årliga bio, brukar bli max 1. ja e inget fan av att gå på bio men så här nån gång ibland så e de okej.

Nu när vi e hemkommna så försöker vi få våra katter att bli kompisar. men vår stora kattt e så fjantig. hon lägger sig på en stol och kommer den lilla nära så fräser hon. Den lilla e jättenyfiken men kommer inte så nära. hoppas att de kan bli kompisar snart. ja vill juh ha båda hemma samtidigt. O sen vill ja att min tredje kommer hem igen.

verkar som de blir grilla hos grannen imorn, trevligt.:)

Födelsedagskalas

Stora dagen för kalas här på smålandsvägen. Vi ägnade förmiddagen åt att städa, dammsuga o torka golvet. Sedan blev det att göra iordning våra fins tårtor. Dock blev första omgången grädde inte så bra, rikard tappade koncentrationen och grädden blev till smör. den gick inte att använda. men andra gången blevdde bra grädde.

Sebbe, mamma, pappa, farmor, farfar, ewa, ida, mia, benny var våra gäster för dagen. blev ett lyckat kalas. Rikard fick en bok om mötley crue och en klippning. Bra me klippning iaf, så slipper han göra det själv. :)

Under natten hade vi sällskap av vår nya familjemedlem Sessan i sängen. mycke mysigt.

Dagen avlutas med leverans av tre plattor med öl, mycke öl i kylskåpet, tv och kotletter med potatissallad. mums.
Skönt att inte behöva gå till jobbet imorn. 4 veckor semester o sen skola i tre år. inget BT på tre år. :)


Ny katt

idag har ja o rikard varit och hämtat hem en ny kompis till syster yster. Vi hittade en supergullig svart och vit kisse som ska heta Sessan.:)

Än så länge så ligger hon antingen under bänken i hallen eller under soffan. Mötet med syster yster gick sådär, men ja hoppas de vänjer sig med varandra.

Idag blir det städning och tvättning, ska ha födelsedagskalas/förlovningskalas/nystudentkalas. :)


Nytt liv

nu känns det som om mitt liv börjat på nytt. Här sitter jag första dagen på semestern med min nya dator , min nya telefon och med en förlovningsring på fingret. Dessutom har ja fått besked om att ja har kommit in på högskolan till hösten. Studerande i tre år framöver då.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0