28 oktober

Nu har vi haft några dagar med massor som hänt. I onsdags åkte vi till Johanna och Molle, rikskändisar (fast man hade juh önskat att dom inte hade blivit de o sluppit allt hemskt. Som tur är så mår dom bra). Barnen lekte o sen gick vi på en kort promenad, för vi höll typ på o blåsa bort på vägen. Som tur är så var barnen väl inpackade i overaller, åkpåsar o regnskydd. När vi väl kom tillbaka så sov de flesta barnen länge, Max o Millie sov längst. Sömntutor. :) De va iaf en trevlig dag, som vanligt. Vi lyckades tom få plats me två barnvagnar i bilen, o då menar ja inte att någon av dom va liten. Utan de va två stora, breda barnvagnar. Men lille bilen klarade de galant. :)

Idag har vi tagit e promenad till stan, med ett stopp på Gusto där vi "hittade" Emma, Emma o Ella me barn. Sen kom Lisandra o Tina me så de blev fullt hus. :) Sen en snabb kik i klädaffärerna (inget inhandlat). men en Libero-box fick vi me hem.


Sen har vi fått våra fina bilder på Max, dyra men otroligt fina. o ett pass bodypump har ja hunnit med oxå. MEn de e nog allt. Desto roligare imorn när de e introduktion på babysimmet. :)


Passar på att skicka ännu en tanke till Johanna o Molle.



26 oktober

Jösses va långa dagar kan vara. VI kanske skulle ha åkt på salig röra iaf. Men de hade nog inte blivit så bra för Max har varit så trött hela dagen, höstdepp? Vi har iaf varit på en promenad, underbart i de här vädret. MAx satt i sin vagn hela tiden o tittade på alla fina färger.

Igår va vi på babysång. Men eftersom vi vaknar så sent på morgonen så blev de den sena. Men de va inte så värst kul. Vi va nämligen bara 6st. De blir ganska tråkigt. Kanske ska börja väcka Maxen på morgonen så vi kommer iväg på den tidiga. Imorn ska vi ska hämta Lisandra o Milo, packa bilen full (två vagnar) och åka till Johanna o Molle. De blir trevligt o träffa alla igen. :)


Eftrersom dagen har varit väldigt lugn så har jag inte så mycke att skriva så ja bjuder på min lilla älskling ist. :) lr båda va de visst. :)



24 oktober

NY vecka är på ingång. Som vanligt e de mycket som ska göras. En del samtal som ska ringas, räkningar som ska betalas, träning o massa mer roligt. Som vanligt ska en mamma/barn träff ske, denna gång hos Ella o Millie, sen finns babysång och salig röra att gå på om tid o lust finns. Men vi får se. Ja hoppas nog att Max vaknar tidigt imorn så vi kan gå på den tidiga sången, men av nån anledning så vaknar han alltid senast på måndagar. De kanske e helgerna som gör honom trött. :)


Sitter här o funderar på om ja ska börja skriva en uppsats, men ja hamnade visst här ist. Måste juh ge en uppdatering till syster Ella, annars får ja arga kommentarer om att ja uppdaterar dåligt. :) Som om hon skriver i sen blogg så man får reda på vad hon gör om dagarna?


Igår va de kalas för Sebbe som fyllde 15 i torsdags. Vi packade bilen full o åkte till mamma. Där blev de fika. Även moster Karin o kusin Sanna va me. Medans vi väntade på maten på kvällen så testade vi hur viga vi va. Rikard va minst vig o Sanna va mest vig. Men jag var lite imponerad av mig själv faktiskt. :)


JUst nu sitter Rikard vid sitt hemmabygge till dator. Han fick nämligen för sig häromdagen att han skulle bygga om den, lr snarare bygga in datorn i en baslåda som han har haft stående här hemma. Nyss satte han igång den o den låter sååå mycke.
Nu ska ja ta tag i lite skolarbete. Tjoho, lr?

Höjdpunkten i veckan

Igår va de fullt ös. Vi hade mammor o barn hos oss. De va ett himla stök eftersom ja hade lånat hyresgästföreningens lokal. Den va stor och bra men de blev ett himla springande med saker som skulle dit o tillbaka. Men de gick bra tillslut och de va lika trevligt som vanligt. Dock lyckades ja inte ta några bilder, de va för mycke me allt annat som skulle fixas.

Idag har vi inte gjort nått, igen. De ska dock tvätts ikväll och ja ska ta en promenad o köpa en trisslott. :) men nu för andra gången har Max ätit upp hela sin smakportion, majs o potatispuré it is. :)

Imorn e de träning på morgonen. Rikard ska jobba så Ida e inkallad som barnvakt. de kommer nog gå kalasbra tror ja. Sen blir de kalas för Sebbe som fyllde 15 igår. :) söndag blir de kanske promenad? lr skriva en uppsats? lr båda? De återstår att se.


Besök på BVC

De enda som hänt idag som e värt att berätta om är vårt besök på bvc. Nu väger "lilla" Max 7330g och är 63,5cm lång. För övrigt är han en livlig o sprattlande lite pojke o förutom förkylningen verkade han må väldigt bra. Sköterskan sa att ja hade dunderhonung i brösten för han äter så pass lite men ändå går upp i vikt. Han äter nämligen var tredje timme o i 5-10min per gång.
De va allt för idag. Imorn e en ny dag. :)

Träningsmåndag

Jag hade tänkt att gå på babysången imorse men vi vaknade 8,50 o eftersom sången börjar 9 så blev de lite dåligt med tid. Istället så har vi umgåtts här hemma, gått en promenad på 1h. Jag har ringt några telefonsamtal o fått lite sånt gjort me. Jag har tagit tag i lite som har me skolan att göra. Har nämligen några kurser utan slutfört betyg. Så framöver väntar 2 eller 3 tentor och lite inlämningsuppgifter. Men de känns som om de behövs, skönt att ha slutförda kurser i betyget. Då har man juh fått nått uträttat på tiden i norrköping.

Annars har dagen som rubriken talar om bestått av en del träning. Ja valde att köra dubbla pass idag så de blev 1h step/core och 1h bodypump. Så nu känns de att kroppen e genomkörd. Jag behöver verkligen köra lite core. De e de som har tagit mest stryk av graviditeten. Så nu e de bara att börja träna upp den igen. Men de lär bli fler sånna här måndagar. :)


Imorn ska vi till bvc. Sen ska ja försöka få lite städat här hemma eftersom de blir fullt hus på torsdag. Men de har ja löst genom att låna hyresgästlokalen som ligger i närheten. Ja insåg att vi inte får plats 7st mammor och 7 barn i vår lilla 3:a. Men ja hoppas att den lösningen blir bra. :)


Max förkylning e på bättringsvägen vilket är jätteskönt. Hoppas han slipper den där skiten. Men de blir juh bara kallare o kallare så de finns juh risk att de kommer fler gånger i vinter.



Söndag

Ännu en helg till ända. Varit runt en del denna helg. Startade med Step/styrka 75min i lördags. Rikard hade sin bror här under dagen så ja o Max åkte till mamma. Där badade vi i hennes badkar. Måste förbereda sig lite för babysim. :)

Idag har vi varit hos Magnus, Eva, Milo och Neah. Sen har de blivit storbak här hemma. På torsdag ska vi ha alla mammor o barn här o då blir de kalas för Millie som fyller 1 så ja passade på o baka lite. :) De blev knäckflarn, kärleksmums och brysselkex.


ikväll blev de lite fel me sovtiderna för Max. Han somnade när vi åkte hem från Magnus o Eva o de blev juh bara 5min. Då va klockan halv 6 o dhan brukar somna vid 6-halv 7. Sen fick vi bara på honom pjamasen sen ville han sova igen. Men efter en timme vaknade han igen. pigg som bara den. Så nu äntligen har han somnat igen. Undra hur länge han sover imorn me tanke på att han brukar sova till 9 när han somnar vid 6. :)


För övrigt har vi bestämt att vi ska bo kvar. Dock börjar elefanterna springa på övervåningen igen. De e som om dom spelar innebandy i vardagsrummet. Jävligt irriterande. Hoppas dom inte väcker max iaf. Som tur e är dom just nu i vardagsrummet o de e juh inte där Max ligger o sover. Förhoppningsvis håller dom sig där.


Nu e de film igen. :)

5 månader

Jösses va tiden går fort. Lillpojken e 5 månader idag. Vi övar på o sitta fast han helst vill stå (läs: hoppa). Vi försöker få honom att vända på sig o ligga på mage, men man ser juh inte lika mycke om man ligger på mage o ligger man redan på rygg så finns de juh ingen anledning o vända sig lr? Men man märker juh att han blir äldre, de händer så mycke.

Han har ätit potatis i typ en vecka men tycker de e smidigare att äta från mamma. Men de kan han juh inte göra hela livet så vi kör på med potatisen o kansek byter till någon annan rotfrukt om några dagar.


Idag har vi varit i Skge hos farmor o farfar. Fått köttbullar o gått en promenad. Vi gick o köpte garn till en halsduk som mamma ska sticka åt mej och lite presenter till Neah. :)


Imorn blir de träning me Lisandra, promenad me Max, matlagning till Rikard o Simon, låna mammas badkar o bada me Max. Typ de, men ja kan tänka mej att de tar en del av dagen iaf. :)


Vad händer annars? Vi träffar nya människor som visar sig vara underbara människor och som jag har jättemycke gemensamt me. Man kan prata om sina barn och ingen tar illa vid lr tycker att de e de enda man tjatar om (vilket ofta kan vara fallet). Men ja kan inte tänka mej nått mer underbart än att få prata om Max o hans framsteg hela dagarna. Han e de bästa som finns o ja känner mig lyckligt lottade som har fått ett så fint barn. Annars känns de som att kompisarna e ändrade. De som var nära förut e inte längre lika nära o de som inte va så nära har istället kommit närmre. Tråkigt att man ska glida ifrån varandra men desto roligare när man kommer närmare varandra. Men allt har nog sin grund i Max. Man umgås me dom som vill veta hur de e me honom o se hur han växer o utvecklas. Nyblivna mammor e nog ett släkte för sig. :)


Idag e även sista anmälningsdagen till högskolan. Jag har nästan bestämt mig för att inte börja plugga nästa höst utan vänta tills familjen e klar. De betyder att de blir jobb några år framöver, men ja kände ändå att ja ville utvecklas så ja anmälde mig till 3 kurser på distans, projektkunskap, kvalitetsstyrning och intern logistik. Så får vi se om ja kommer in o känner mig peppad för plugg i vår. Annars har ja två tentor som ja skulle vilja skriva innan ja hoppar av logistiken ja läste förut. Men vet inte riktigt hur ja ska göra me de, så ja måste ta kontakt me studievägledare. Kom ihåg till mig. :)
Dessa tankar får räcka för idag. Behöver snart sova tror ja. Men ja börjar peppa redan nu för träningen imorn, de blir att köra järnet.



Slappdag

Max o ja har knappt varit utanför dörren idag. Vi har tagit de väldigt lugnt. Han har tyvärr blivit förkyld igen så de planerade besöket hos Sussie o Vincent blir flyttat till nästa onsdag. För övrigt den här veckan så skippade vi babysången i måndags o gick istället en lång promenad. Igår va vi på Salig röra, men ja vet inte om vi åker dit igen. Nästa vecka ska vi till bvc så då blir de inget o sen drar babysimmet igång. De e iof på torsdagar me men ja tror ja ska vänta tills Max blir lite större. De kändes som om de bara blev en massa åkande för egentligen inget. Så om vi fortsätter me babysång på måndagar, babysim på tisdagar o sen träffar mammor o barn en av de andra dagarna så behöver vi ha några dagar som man kan göra annat på. :)

För övrigt så skulle ett hus sitta ganska fint just nu. Vi bor ganska bra där vi bor nu, nackdelen e att de e så himla lyhört o vi har två barn på våningen ovanför. Ibland kan man tro att taket ska rasa in. De finns juh fyror lite längre bort, en sån skulle vi vilja ha, men frågan e om vi orakr flytta igen och om de e värt 2000 mer i månaden. Men de e ganska jobbigt att oroa sig för att dom ska väcka Max hela kvällarna. Dessutom har Rikard tagit hem allt han hade i replokalen så just nu har vi kombinerat vardagsrum och dator/musikrum. De tycker jag är sådär kul. Vi får se vad vi kommer fram till. Som de e nu får vi nog stå ut med allt klampande o delande av rum.


För Max del så fortsätter vi med smakportioner, idag tyckte ja han fick i sig ganska mycke faktiskt. Men de känns skönt att ja fortsatt me amningen. De e mysigt o väldigt smidigt. Annars så försöker ja få honom att tycka om o sitta. De går sådär. Han vill hellre hoppa i sin gunga lr gå runt i sin gåstol. Vi tycker inte riktigt likadant men vi får nog ihop de snart. :) Han förgyller iaf mina dagar o är helt underbar. <3



Första smakportionen

Känns som om de är helg varje gång ja skriver. Kanske är ett tecken på att man skriver för sällan? Så kan de va.
Vi har iaf hunnit med en del, i fredags så åkte vi till Emma o Oskar. Där fick våra pojkar leka lite och vi fik prata en del. Väldigt mysigt. :)



Max lånar Oskars "sittring"



Så här ligger Oskar när han äter. :)


Dagen idag har bestått av träning, 75min step/styrka, en promenad på 40min, rens av klädkammare, smakportion till Max, flyttade in Max säng till hans egna rum, stekt en himla massa köttfärs. Typ de. :)
Men till smakportionen, så gick de väldigt bra. Ja kokade lite potatis, pumpade ut lite bröstmjölk o blandade med smör. O han åt lite iaf. De verkade inte som att han tyckte de va så hemskt. :) Så imorn blir de ytterligare en halv potatis så får vi se om de går lika bra imorn.


Film på första smakportionen

Livet e toppen

Oj ja känner mig väldigt lycklig idag. Ja har haft en underbart bra dag. Max e frisk
o vi har spenderat dagen med underbara mammor o underbara barn. Igår visste ja inte om Max
skulle vara frisk nog att åka någonstans idag men han kändes pigg så vi åkte till Lisandra o
o Milo kl.11. Sen blev de lite lek för barnen innan de va dax för barnen att äta. MAx var
inte alls hungrig då så vi lekte lite o väntade på att alla skulle ätit klart. Men han hann
bli så himla trött så han somnade i min famn, vilket inte hänt på väldigt länge. Mysigt men
lite jobbigt för ryggen. Men så fort alla ätit så gick vi en promenad, inte så lång men lagom
för att alla utom Milo skulle somna. Väl tillbaka hann vi mammor få lite god kyckling o pasta
sallad i oss innan barnen vaknade igen. Sen va de lite mer lek innan vi åkte hem igen vid 4.
MAx somnade i bilen hem och fortsatte sova en stund hemma. Så ja passade på att beställa hem
lite kort. De fanns visst ett par i datorn. I min Max-mapp så hade ja 610 bilder. De e 4bilder
per dag. :)
Max fick ett bad idag o han var överlycklig. DEssutom fick han prova sin gåstol lite. O han
tog sig faktiskt framåt i den. Kul o se. Han e underbar min lilla pojke. :)
Oj ja känner mig väldigt lycklig idag. Ja har haft en underbart bra dag. Max e frisk o vi har spenderat dagen med underbara mammor o underbara barn. Igår visste ja inte om Max skulle vara frisk nog att åka någonstans idag men han kändes pigg så vi åkte till Lisandra o Milo kl.11. Sen blev de lite lek för barnen innan de va dax för barnen att äta. MAx var inte alls hungrig då så vi lekte lite o väntade på att alla skulle ätit klart. Men han hannbli så himla trött så han somnade i min famn, vilket inte hänt på väldigt länge. Mysigt menlite jobbigt för ryggen. Men så fort alla ätit så gick vi en promenad, inte så lång men lagom för att alla utom Milo skulle somna. Väl tillbaka hann vi mammor få lite god kyckling o pastasallad i oss innan barnen vaknade igen. Sen va de lite mer lek innan vi åkte hem igen vid 4.


Max somnade i bilen hem och fortsatte sova en stund hemma. Så ja passade på att beställa hem lite kort. De fanns visst ett par i datorn. I min Max-mapp så hade ja 610 bilder. De e 4bilder per dag. :)


Max fick ett bad idag o han var överlycklig. Dessutom fick han prova sin gåstol lite. O han tog sig faktiskt framåt i den. Kul o se. Han e underbar min lilla pojke. :)


Max o vår söta kisse.

Max sover med elefanten över huvudet

"Värdparet"

Johanna, Molle, Emma o Lowa

Ella lånade Max

Emma o Wille


helg

Nu har helgen gått i ett rasande tempo. Vi har rensat rabatten, blev väldigt fint. Tyvärr har vi haft en sjuk liten kille me. Han har haft feber hela helgen. Han har varit ganska så ynklig o väldigt trött. Vi e vanligtvis ganska bortskämda med att han e lätt att trösta, speciellt om man tar upp honom. Men i helgen har de varit så att han bara har skrikigt o skrikigt o varit så himla ledsen ibland. Usch va hemskt de e när man verkligen inte kan göra något för att hjälpa honom. Nu har febern gått ner och idag har den legat på 38,1 som högst, vilket har märkts på honom. Vi har haft en mycke piggare o gladare Max idag.

I lördags(?) hade vi underbara Sumpen här på ett kort besök. Synd att hon inte bor närmre, hon hade varit en perfekt lekkamrat till mej o Max. :)


Gratulerar syster som åker till Tasmanien efter jul. Nu e de helt klart. :)


Idag har ja varit på ett jobbigt bodypump-pass. Den axellåten e inte att leka me. Men så härligt att träna. Men nu ska ja ta mina trötta muskler o sova.

fredag

Idag har varit en bra dag. Vi har varit hos Emma o Lowa, och idag tyckte ja va absolut trevligaste. Inte för att de inte varit trevligt annars utan kanske för att man börjar vänja sig vid varandra och börjar lära känna varandra. Ja e väldigt glad för att vi har börjat umgås, både för min o för Max skull. Givetvis glömde ja o ta fram kameran, hur svårt ska de behöva vara? Nästa vecka e de hemma hos oss. Stackars alla. :)

Imorn kommer mamma o Sebbe hit. De ska slängas lite grejer på tippen och rensas i rabatten inför vintern.


Så får de bli. :)

RSS 2.0