Shopping

Passat på idag att springa igenom Ikano utan Max. Ja skulle byta en bok han fick på dopet som vi redan hade. så ja bytte den vita barnkammarboken mot den blå. Den får han ha när han blir lite äldre, men bättre än att ha två av samma tycker jag. Tog en sväng till Lindex oxå o hittade en overall som Max kan ha i vinter. Ska bara ta en koll me mamma om hon tror att den blir bra. Tog storlek 68 men ja hoppas den räcker. Han får inte växa för fort nu. :) Ja tog en sväng inne på babyproffsen me, köpte en sån "badhjälp". Så man ska slippa hålla honom när man badar. De blir så dålig ställning för ryggen o Max vill ofta bada längre än vad vi orkar hålla. Dock va vår balja lite för liten så de blev väldigt trångt för benen, men annars gillade han den jättemycke. så en större balja får vi inhandla. :)

jag har även lämnat in bestick, dopram och smycke från dopet för gravyr. de blev väldigt dyrt men e juh lite trist att inte ha de. blir nog bra tillslut.








Karl Max Holmberg

I söndags den 29 augusti hade vi dop för Max i vårfrukyrkan. Vilken underbar dag vi fick. Morgonen började redan kl. halv 9. Vi hade gott om tid men givetvis blev de stressigt i slutet. Kl. 11 va vi på församlingshemmet i Skänninge för att börja göra iordning för festen efteråt. Sån himla tur att vi fick så mycke hjälp, speciellt mamma o farmor. Tack, tack. Men de gick bra o allt kom i ordning relativt snabbt. Ja hade juh inte valt en så komplicerad dukning. Vi hade ljus, foton o rosor. Jättefint faktiskt.

Efter lite mat va de dax att bege sig till kyrkan ihop me faddrarna ella o sebbe. Där hade vi som på morgonen gott om tid men de slutade i sress. :) Prästen hade de lite stressigt med, ett tajt schema hela dagen. men en sån underbar präst. Så ska ni ha dop i Skänninge församling, be om ilona blomqvist. :)

Under dopet va Max lite gnällig men så fort han fick komma till prästen så blev han nöjd. Vi fick så mycke beröm för Max efteråt. :) Han e en så snäll pojke. Efter dopet så fick han gå till rikard o somnade på 20 sek. O då menar ja verkligen att han bara däckade. En trött pojke. de blev nog lite mycke me allt.

Efter dopet va de fika i församlingshemmet. Vi bjöd på bullar, smörformar, brysselkex, kolakakor o chokladbiskvier. toppat me marsipantårta. De verkade väldigt populärt iaf. O jättekul att vi blev så många. :)

Max fick superbra o fina presenter, får bli lite bilder när vi fått tillbaka bredbandet. Men blandannat en gungmotorcykel, tallrikar, böcker, pengar, babysim, babygym mm. Väldigt bra och användbara saker. Vi fick även en unik bok med Max som en av huvudpersonerna. De andra var millie och oskar. :)

Efteråt fick vi så mycke hjälp att ja o rikard nog gjorde minst, vi hann knappt hjälpa till att städa. Köket var ockuperat o borden flyttade. Och återigen är ja väldigt tacksam för all hjälp vi fick.

som sagt en underbar dag. :)

mamma/barn träff

Idag va vi 8 mammor o 9 barn som träffades på Gusto. Kul o träffa fler barn i typ samma ålder som Max. de blev dock lite uppdelat eftersom vi va så många. sen e ja inte den som pratar massor när ja inte känner folk, men förhoppningsvis blir de fler träffar så man kanske kan prata lite mer. De kanske e lättare sen om man träffas hos nån så man kan ha lite mer plats, blir juh ganska instängt när man inte riktigt kan lägga/sätta ifrån sig barnen. men på de stora hela tycker ja de va trevligt, o absolut ett kul inslag i veckorna. :)

Sömntuta

imorse vaknade Rikard vid 06,10, han hade försovit sig. I den vevan insåg ja att Max sovit hela natten (sedan typ halv 10). Mitt bröst höll på att sprängas så ja hämtade honom till mej så han fick äta lite. Vet inte om han va hungrig men ja behövde lätta lite på trycket. Sen somnade han snabbt om i min säng o sen fick ja väcka honom vid 10. Han gillar o sova. :) Han har nämligen dessutom sovit två timmar (till och från norrköping) och en timme i vagnen. men han sover desto mindre på eftermiddagen sen. Men då e de leka som gäller. Han blir starkare o starkare i nacken o nr han ligger på mage så drar han upp knäna, så snart vänder han nog på sig. :)

Nu e de snart dags att sova, men vi måste komma på en sång till dopet. de e skitsvårt. :S

måndag

De känns som onsdag tycker ja, men eftersom man e hemma så spelar juh inte dagarna så stor roll. Har lyckats fylla dagarna den här veckan me. idag har de varit tandläkarbesök, som tur e så fick ja barnvakt i form av Ella o Sofia. De gick ganska bra hos tandläkaren iaf, bara ett hål. men de räcker juh de.

Imorn fyller ja bilen o åker till norrköpig. Jag ska till Mia o bli fin i håret medans Ella, Sofia o Johanna tar hand om Max. De kommer bli kanon. Dock vet ja inte va de blir me håret, men de märks imorn. Ja måste juh va snygg till dopet som e på söndag. :)

Onsdag e de träning o på torsdag verkar de som att de blir en mamma/barn träff. de vore väldigt kul om de blir så. På fredag blir de att fira pappa, på lördag e de tårtbak o sönad e de dop.de ska bli spännande o se hur vi får ihop de. känns som om vi har planerat för lite, men de hoppas ja förstås inte. kakorna e färdiga o lokalen e fixad så vi klarar oss nog. :)




fartfyllda dagar

nu när rikard har semester igen ser ja visst till att fylla våra dagar. i tisdags va vi juh hos ella o Millie. Vi kikade in deras fina hus o stora hogstad. :) De va kul  o träffa dom. Millie har juh blivit så stor, snart går hon. :)

I onsdags va vi hos farmor o bakade till dopet, jösses va kakor de blir. Farmor hade bakat de mesta redan men lite chokladbiskvier fick vi ihop med.

Idag har ja, max o mamma varit i linköping. Vi skulle ha lite grejer till doptårtan. Vet inte om de blev riktigt va vi tänkt oss men de duger nog tillslut skulle ja tro. Vi fick även med oss lite kläder hem, till max o mamma. Vad gäller kläder har han blivit ganska bortskämd den här veckan. Pappa o sebbe kom hem från london me två qvicksilver tröjor till max. Sen kom mamma hit me två tröjor som hon o ella köpt till max. Idag fick han 3par byxor, två bodys o en jacka. Så kläder har han allt. :)





jackan från morfar o morbror.!


redo för resa i nya tröjan från mormor o moster. :)


Dagar fyllda med vänner.!

Igår hade vi besök av Julia, Emma o Oskar. de va supermysigt.:) Oskar e tre veckor äldre än Max så framtida lekkamrater lansle? :) De finns juh gott om pojkar födda i år så de ska nog inte vara så svårt att hitta kompisar till Max. :)

Snart ska vi åka hem till Ella o millie. Men ja bjuder på en lånad bild på de två små killarna först.


jajjemän

Första konditionspasset på ett (!) år. Atep styrka (typ bodytoning) i 75 min. De va svettigt kan man säga. :) men skönt, så de blir nog fler sånna. :D måste bara skaffa ett nytt träningslinne så folk slipper se hur mycke ja svettas. :D

Eftersom att de har regnat så sjukt mycke idag har vi inte hittat på så mycke. Men ja o Max har varit på BVC, de va redan dax för 3 månaders kontroll. De går lite för fort. Men de va en jättetrevlig sköterska, mycke bättre än hon ja brukar ha. Men iaf, de va vägning, mätning och vaccinering. Vi jämför Max kurva me min, eftersom de bara skillde 100g när vi föddes. Jag vägde 5 500g och var 57cm lång vid 3 månader och max väger 5 555g och är 58cm lång. Inte så stor skillnad. :) Sen va de vaccinering o de gick faktiskt ganska bra, han blev lite ledsen men de gick över ganska fort. Men hon sa att jag var en superbra mamma och att Jag o Max var ett bra team. De säger hon säkert till alla men hon lät så arlig, så ja väljer att ta åt mig. Nästa besök är vid 4 månader och då e de dax för matprat.

Imorn ska vi till söderköping o träffa emmelie, på onsdag ska vi träffa jennifer någonstans och på torsdag e de dax för dopsamtal. Måste försöka komma ihåg att ringa hyresgästföreningen me. De ska la inte vara så svårt?

och så va de den där bloggen me..

Vi tar de väldigt lugnt. Vad gör vi? Inte speciellt mycke. Rikard har bara den här veckan kvar av semestern och ärligt talat så ska de bli ganska skönt me en vardag igen, mne de kanske e för att ja inte jobbar? :)

Max e en underbar liten pojke, han e väldigt snäll mot mamma som får sova nästan hela nätterna. Inatt sov han mellan 21-03 o sen fick han lite mat o sen sov han till 9 igen. Så ja har de ganska bra. Kan tillagga att maten får han i sängen så ja brukar nästan somna innan han ätit klart. Ja tror inte han har skrikit en enda natt sen han föddes, bara lite innan han somnat. PÅ dagarna leker vi o pratar. Han e bäst. :)

Imorn ska ja o max till skänninge för marken. Varför? Jo för man ska. :D

RSS 2.0