Snö snö o lite ersättning..!!

Vi har stannat inne hela dagen pga all snö. vi har pyntat lite, bakat lite o bara myst. Rikard har nog varit ute o skottat 4 gånger, o då har vi bara en liten gång, Men han tyckte de va roligt så de va lika bra att låta honom hållas.

Imorn e de babysång som vi ska försöka ta oss till, men de kommer nog gå bra på ett lr annat sätt. Skotta fram bilen lr dra vagnen? beror på hur dags vi vaknar. :)

Igår va vi i lkpg o inhandlade lite julklappar. Vi fick även med oss en mam-flaska och nan-ersättning. Jag försöker juh sluta amma och med den ersättning och välling ohc med de flaskor vi hade så ville han inte ha. Imorse ville han inte ha sin gröt så ja testade me lite nan i den nya flaskan o slurp sa de. 160ml fick han i sig utan problem. Nu ikväll har han också fått en flaska o de gick lika bra de. Dessutom somnade han som en stock efteråt. nu får vi se hur natten blir, men ja har juh mjölk i bröstet eftersom han inte blivit ammad sen kl. 6 imorse.

Idag har de iaf varit en bra dag. Och de kan knappast bli annat med min underbara lilla familj. <3




25/11

Då har snart hela den här veckan gått oxå. Det går så himla fort. Den här veckan har vi bara gjort sånt som varje vecka innebär, alltså babysång, babysim och mamma/barn träff. Men de e juh bara roliga saker så de finns verkligen ingen anledning att sluta göra dom.

Babysång i måndags och efteråt blev det i vanlig ordning en liten promenad och sen lunch med Lisandra, Emma och barnen. De va visst inte så många gånger kvar innan jul. Den 12 e de luciatåg i kyrkan med babysången. De blir nog väldigt mysigt. :)

Babysim va de i tisdags. Snön gjorde de lite knöligt att ta sig dit, lr de tog iaf lite tid. Men när vi väl va där va de lika mysigt som vanligt. Max jagade grodor o plaskade. När vi kommit hem sen o värmt oss lite så gick vi på en kort tur i pulkan. De tyckte Max va jättekul, han såg juh så mycke mer i pulkan mot vad han brukar se i vagnen eftersom han oftast ska sova i vagnen. De ska vi göra fler gånger.

idag har vi varit hos Lisandra o Milo. De blev en promenad i snön, lek o prat som vanligt. Trevligt, trevligt. När vi sen kom hem har vi tagit fram ljusstakarna, flyttat in tv:n i garderoben o smågrejat lite. Julgardinerna ska upp snart med men inte förän helgen. Ja hoppas få dom ja beställde imorn men ja tror inte dom kommer fören nästa vecka. Men de e juh inte hela världen.

På lördag har vi skaffat barnvakt o sen ska jag o rikard in till lkpg (ihop med alla andra) och fixa de sista julklapparna. Så himla skönt att nästan vara klara redan. Man blir effektiv när man får barn. :)


Äntligen helg?

Ja för mej som går hemma är det inte så stor skillnad på vecka eller helg. Men vi har Rikard hemma hos oss hela dagen istället för efter 3. De e faktiskt ganska skönt. Imorn ska vi åka och fira Rikards morfar som fyller 88 om ja inte har helt fel.

Idag skulle vi gått en promenad med lisandra o Milo, men Milo hade visst ramlat o slagit sig ganska rejält i munnen så de blev inget. Jag hoppas att det inte var så farligt sen tillslut iaf. Istället ville Jennifer ta en fika och det sa vi inte Nej till. Så vid 2 gick max o jag till Gusto. Sen blev de en promenad till kära gamla BT (?). Jag släppte in Jennifer med mitt passerkort så ja hoppas hon inte gjorde nått dumt därinne. :) Sen gick Max och jag hem. Dum som jag var hade jag tagit mina stövlar, ville juh vara lite fin. Men en lång promenad i dom var inte så bra. När ja kom hem hade jag en blåsa under foten. Det i sig kanske inte var så farligt, grejen var att ja skulle gå på step/styrka kl. 17. Men med lite smärta gick de med. :)

I onsdags hade vi alla mammor och barn (utom emma o Wille som ligger på nån strand o solar) hemma. De var faktiskt inte alls så trångt. De största problemet var nog att alla barn var hungriga samtidigt och vi hade bara en matstol. Men de löste vi med en babysitter och snabbmatning. Det var iaf lika trevligt som vanligt. Vi hade en hårdiskussion och igår gjorde ja som du sa, lisandra, och de blev kanonbra. Tänk va svårt de ska vara o göra som frisörerna säger att man ska göra. På kvällen sen körde jag Aerobic/styrka. De va jättekul, men de blir nog inte fler gånger tyvärr. Mina knän klarar de inte och de e juh inte kul att fjanta runt och inte ta ut rörelserna. De får helt enkelt bli som förr, måndag, torsdag o lördag.


Babysim och besök på BVC

Idag har vi på språng hela degen. Imorse va de babysim, lika mysigt som förra gången. Sen har vi varit på BVC. Där va de dags för 6 månaders kontroll och 5 månaders sprutor. Eftersom max har gått upp nästan 1kg varje gång vi varit där så trodde ja juh att han gjort de denna gång med. Men icke. Han hade bara gått upp 100g sen sist och växt en halv cm på längden. Så i siffror vägde han 7430g och var 64cm lång.
Igår väckte ja Max så vi kunde gå på den tidiga babysången. Den va väldigt mycke roligare än den sena. Så den ska vi försöka gå på fler gånger. Efter de så gick vi med Lisandra, Emma o barnen till stan för lite lunch. en väldigt trevlig dag helt enkelt. :)
Imorn kommer alla mammor o barn hit. De blir trångt, men de e juh bara mysigt, lr?

träningsvärk

Imorse va de träning på schemat. Step/styrka 75min. Jag var jävligt kaxig efter och tyckte inte jag var så trött. Men nu när jag ligger i soffan några timmar senare så känner jag att de nog tog ganska bra efteråt iaf. Härligt.

Annars har vi haft besök här hemma i flera omgångar idag. Mamma, Sebbe, Pappa och Mia. Och Rikard har möblerat om i vardagsrummet. De blev faktiskt bra. Man får göra vad man kan med det man har. Eftersom vi har kombinerat vardagsrum med dator/inspelnings-rum så var det inte mycket plats över. Men nu blev de bättre med plats för Max att vara på. Väldigt bra.

Max är igång mer varje dag, även om han dom senaste dagarna har varit lite lättstött. Han har haft svårt att somna på dagarna och när han väl somnat så har han bara sovit typ en halvtimme. Sedan när de har blivit kväll så har han några dagar nu blivit jätteledsen, nästan så de inte går att trösta. Sen går de över. Men flera gånger per kväll, o nu är det som om han gråter i sömnen. Dessutom har han börjat plocka ut nappen (medans han sover lätt) och då blir han juh ledsen för de. Nu ska jag inte säga att vi har de jobbigt, för vi har haft det väldigt lätt innan o lite bakslag hör till. Men det är juh svårt o veta vad man ska göra.

Imorn ska Max o Rikard åka till Normlösa. Jag ska vara hemma o plugga. Tanken är att dom ska åka vid typ halv 10 efter Max har ätit o sen ska dom inte komma hem fören kanske 15. De blir många timmar utan Max. Jag är juh inte van. Men det ska faktiskt bli skönt att bara vara själv. Och jag vet juh att Rikard kan ta hand om honom. :)

Nu ska vi se om Max kan acceptera att sova. Annars tror ja att ja ska lägga mig o läsa lite. Så får de bli. :)

Snö

Jag har alltid älskat snö. De e så vackert o titta ut när de e fullt me snö ute. Sen har man väll innan tyckt att de e lite träligt när de blåser snö lr när de e så mycke snö att man inte kommer ut me bilen lr när de e sjukt kallt.

När man är föräldraledig med ett barn som inte kan vara ute o leka i snön och som åker vagn, då e inte snön riktigt lika rolig. Ja har fortfarande inget emot den (än), bara att de blir så mycke mer omständigt. Man ska se till att Max inte fryser, att man själv inte fryser o att allt e me. Dessutom får man hoppas att de inte kommit för mycke snö om man ska ta med vagnen för då kan de bli tungt.

Men, dagens promenad som visserligen var kort var underbar, lite hal men underbar. Max satt i vagnen o tittade på all snö runt omkring. På vägen hem sen blev de lite blötare med tanke på att de snöade, stora fina flingor. Imorn går vi nog längre. :)


Älskade Max

Idag har de hänt mycke under morgonen. Max har inte varit speciellt förtjust i att sitta själv utan vill mycke hellre stå och spjärnar emot när man försöker sätta honom ner. När han var mindre så vände han sig ett par gånger men sen dess har de varit rygg eller ibland mage som gäller.

Men...

..på morgonen idag så satte ja honom på golvet me amningskudden bakom, o han fortsatte att sitta i drygt en minut innan han tippade åt sidan. Men de e mycke längre än innan. Han kanske har accepterat de nu. :)
Dessutom så fick han för sig att han skulle vända sig från rygg till mage, han ville juh nå leksaken som låg en bit bort.

Älskade o underbara Max.


Äntligen premiär

Igår blev inte riktigt som de skulle. Vi skulle juh åka till Emma o Wille, men tillslut så blev de bara ja o Lisandra me barn som skulle dit o då valde vi att ta en dag i mjölby ist. Men lika bra blev de, förutom att vi inte fick träffa Emma o Wille. Men de kommer juh fler veckor.

Imorse va de dags för babysim. De va jättemysigt o Max älskade de. Idag va de bara en start så vi gick bara igenom olika sätt att ha dom i vattnet. Men så himla härligt. Tisdagar e vår nya favoritdag. :)



Sen har juh den underbara snön kommit. Dock e inte blåsten så kul. Men snön på marken e härlig. :) Om nått år blir de nog fjällen, de vore underbart mysigt.

Resten av veckan verkar lugn, vi skulle ha åkt till norrköping men eftersom de e utfärdat klass 2 varning i östergötland så känns de ganska onödigt att ge sig ut på vägarna då. Så vi stannar hemma, packar in Maxen i vagnen o går en promenad. :)

Ja tänkte göra som dom stora bloggarna o lägga in en hiss o en diss. Jag vill hissa ett underbart program som e nya lördagsunderhållningen. "Så mycket bättre". De e en jättebra programidé och vissa har verkligen tagit programmet på allvar. I lördags va de Petter som skulle tolkas, o de krävde juh faktiskt att alla la ner lite arbete, för ingen hade visst lust att rappa. :) Men helt klart så e September den bästa. Att man inte märkt henne förut, hon e så himla musikalisk. Sen har jag varit lite besviken på Lill-babs, berghagen o Sandelin innan men i lördags va alla bra. Får se hur de blir nästa vecka. Iaf ett jättebra program som ja verkligen kan rekommendera till de som inte sett de.

Min diss e "ung o bortskämd". Kanske inte så mycke själva programmet utan hur man kan låta sin barn växa upp o bli sånna människor. Dom kunde juh inte ens handla mat själva. O hon(?) som lät sin mamma åka 6mil enkel resa för att ge henne frukost. Hur kan man utnyttja sina föräldrar på de sättet? Ja tycker att ja va bortskämd när ja bodde hemma.  Ja behövde inte tvätta o ja tror inte ja lagade speciellt mycke mat o ja fick skjuts om ja bad om de. Men jösses så där betedde ja mig verkligen inte. Dessutom flyttade ja hemifrån när ja va 19 o då får man minsann göra allt själv.

Så, nu har ja agerat storbloggare så de räcker för en lång framtid. :)

bloggpaus?

Jaja bättre sent än aldrig. Bäst att skriva innan dom arga kommentarerna kommer. :)
Veckorna går o Max växer o växer. Om några dagar är han 6mån. Jösses va fort de går. Idag försökte vi ge honom välling, men de gick inte så bra. Ja ska försöka imorn igen o se om de går bättre. De vore nämligen väldigt bra om han kunde äta de, så Rikard kan ta hand om maten på kvällen med. Då slipper jag vara så bunden hemma. Vi får se hur de går, för o andra sidan så e de så mysigt o ha honom så nära. O de e så smidigt att amma. Vill ja verkligen ge upp de? Vi får helt enkelt se hur de går.

På tisdag ska vi börja på babysim. De ska bli så himla roligt. Han trivs verkligen i vattnet hemma så ja tror han kommer älska de. De hoppas ja iaf. :) Han har fått ett par snygga badbyxor o en ny handduk. O ja har faktiskt införskaffat en baddräkt. Ja har nämligen bara en underdel till min bikini, resten har blivit för litet, o när ja skulle leta bikini i fredags så fanns de givetvis inga. Så en baddräkt blev de. Då slipper ja juh iof visa alla mina underbara(?) bristningar. :)

Vad händer annars? Just nu sitter ja o försöker komma på julklappar, snacka om svårt. Ja har inga idéer alls. o de e så många som ska köpas. En tur till ullared hade suttit fint, men de finns inte riktigt tid för de. Blir lite svårt me Max. Tar de sen när han e lite större.

Imorn åker vi till Emma o Wille. O sen e de träning på kvällen. Medley is my new home. :)

Önskar ja hade bilder på mig när ja va bebis på datorn. Ska fixa de, för här e en liten kopia. :)

Äter på allt.!!

Tack Tina o Jennifer för mina fina skor. :)

RSS 2.0