Underbar natt

inatt har ja haft bästa natten på 3månader. :) Igår fick Max mat vid 9 och sen somnade han själv i sin säng vid 10. Han brukar ligga o gny ganska mycke under natten men i natt har han varit väldigt tyst. Han vaknade inte fören halv 6, o då vaknade han egentligen inte helt men ja va tvungen o ge honom mat då för mitt bröst höll på att sprängas. :)
Han åt inte så mycke men de tömde bröstet lite iaf. Han somnade så bra efter maten så ja flyttade över honom till hans egen säng. Han vaknade till lite men somnade snart igen. Nästa gång han "vaknade" var vid 9. Då samma som innan, att de va ja som behövde ge mat. Han fick ligga kvar i min säng efter de, men har legat väldigt still. Ovanligt. Ja gick upp kvart i 11 och både Max o Rikard sover fortfarande. Ja ska nog inte klaga på att ja får sova för lite iaf. :)


onsdag, lr?

Snacka om att vi har haft en slövecka. Men vi har iaf hittat på lite. Passade på att ta smultronstället när vi hälsade på hos Mia, Tilda, Felicia o pappa i måndags. Tog lång tid att åka dit men ingen böter den här gången. :)

Igår fick vi hem lite (!) kort som ja beställt. Snarare 220kort. Nu e hälften insatta i ett album iaf. De e juh inte lustigt att de blir så mycke kort, han e juh så söt Max. :)

Mamma o ja har tränat pump idag igen, de lär bli träningsvärk i några dagar framöver. Men så skönt de e o träna. underbart. Ska se om ja kan börja klämma in nått mer pass i veckan. Nästa vecka e de juh marken så då kanske ja inte ska träna på onsdagen. De märks hur de blir me de.

Just nu e vi väldigt nöjda me Max o hur han sover eller snarare somnar på kvällen. Nu e de tredje dagen i rad som vi har lagt honom i hans säng medans han varit vaken o sen har han somnat av sig själv. De e underbart skönt. Men de e nog inte nått vi kan ta för givet. Annars e han väldigt snäll. Han ligger o skrattar o pratar väldigt mycke nu, otroligt mysigt. :)

Idag fick vi hem en Djurgårdströja som ja beställt till Max. De gäller att börja i tid. :D



kolla frillan. :)



Lilla familjen



En suddig men otroligt tuff kille. :D

Träningsvärk? japp!!

Igår blev de ett pass me bodypump. satan va gött de va. O va skönt de e me träningsvärk idag. :D De blir fler pass framöver, de kan ja lova. Fegade på vikterna me, men de va nog bra. Börjar lugnt. Men snart måste ja ta tag i konditionsträningen me, för nästa år e de tjejmilen som gäller. :D

Max har varit lite gnällig nu ett par dagar o igår sov han väldigt dåligt under natten. Men igår somnade han inte fören typ 11 o när han vaknade första gången imorse va klockan 6. Dessutom efter ganska många nätter i min säng så sov han i sin egen. Ja hade massa plats, underbart. :) Nu ska vi försöka få ordning på lite rutiner igen så han sover i sin egen säng. De blir så synd om min kropp annars. Jag brukar få ligga på kanten på sidan med Max typ i armhålan. Sen han Rikard typ 75% av sängen, fast han inte behöver så mycke. :)

Nu e de torsdag o vi har hittat på nada den här veckan. Ja vill iväg o göra nått medans Rikard trivs bäst hemm. Men lite minigolf kanske? Vi ska juh iof iväg till Normlösa imorn på kalas och till Bodaborg på lördag. Men veckorna då?

Revsudden och Öland

seanste helgen har vi spenderat på Revsudden hos Morfar. Vi har haft de väldigt bra o tom Rikard har varit ute. :)
Vi åkte i torsdags o kom fram vid typ 1. Max va jättesnäll o sov hela vägen. O de tog ändå 4 timmar. Vi åt gott o myste. Morfar o Lena bor nämligen nästan längst ut på en udde precis vid vattnet. De e otroligt härligt.



vi har hunnit med en tur till kalmar, rikard har fiskat, vi har varit på loppis o "kvartersfest" och på konsert på Öland.





Här hemma har vi inte gjort så mycke alls. Men ikväll ska ja till gymmet för första gången på jättelänge. De blir bodypump, så rikard får nog ta hand om Max de följande dagarna för ja kommer ha sån himla träningsvärk. :D

Så skickar ja en hälsning till ella och hoppas allt e bra, vart hon nu e? Frankrike? :)

Nygaddad

Igår va Ewah här i värmen o gav oss varsin ny gaddning. Dom blev jättebra. Pappa o sebbe va här me o pappa bjöd på mat så de blev en lugn kväll.


Min, placerad på min högra underarm


Rikards, placerad på revbenen, på vänster sida

Vi har som alla andra de lite jobbigt me värmen. Speciellt Max, han tycker inte att de e speciellt kul. Nu har vi iaf tagit hem fläkten, så vi kanske kan få lite svalka.

vi va på besök hos BVC idag me. 2månaders kontroll. Max väger nu 4620g o är 55cm lång. Stora killen.


Far o Son


Så här ligger Max o sover nu. Han verkar nöjd. :)

lördag

en lång dag. Max ville ha mat vid 5 o sen ville han inte sova igen. Men vi la oss i soffan ett tag så ja fick nån timme ytterligare me sömn iaf. Vi tog en tur till city gross o köpte träolja så vi kan olja in resten av möblerna. tanken var att de skulle gjorts idag men eftersom de va så varmt så va de ingen av oss som orkade de.

Rikard är iväg på jobbfest. Jag o Max var me en stund förut me men åkte hem tidigt. Den va juh inte för oss egentligen. Så efter mycket om och men så somnade Max o ja satte mig vid tvn o datorn. :) filmen som står på har jag redan sett men den e bra att ha på i bakgrunden. men ja funderar starkt på att gå o sova nu men ja ska nog lägga ut några bilder först. :)

För övrigt har max börjat att le, mycket. :) de e hur mysigt som helst.


Vi tränar nacken.


Nyvaket på Rikards födelsedag. Han fick frukost på sängen. :)


Under kalaset för Rikard. :)

semester

äntligen har Rikard fått semester. de e han värd. själv har ja mycke semester eftersom Max e så snäll. :) Rikard fick lite tidigare semester eftersom de strulade lite me max bilstol. Rikard hade nämligen tagit volvon me basen i. Men de trodde ja inte var några problem för de ska juh gå att använda utan basen. MEn se de gick inte för bältet var för kort. DE nådde inte runt. Så ja fick ringa rikard som fick sluta tidigare o komma me basen till mej.

Nu har vi iaf fått saaben städad, tvättad och såld. Skönt o slippa tänka på den mer. :)

Nu ska vi se vad semestern har att erbjuda. en massa kul hoppas ja.

26+4+2

igår hade vi barnvakt för första gången. jag o rikard gick till zebban o åt eftersom han fyllde 26, vi hade 4 års-dag o för att vi varit förlovade i 2 år. Mycke o fira. :) Men de va faktiskt jätte skönt o komma hemifrån lite. o max hade varit så snäll mot mormor. Han hade sovit nästan hela tiden så ja va lite rädd att han inte skulle sova på natten. men han fick lite mat vid 10 när vi kom hem sen sov han till 5 då de va matdags igen o sen sov han till 9 igen. Han e så snäll. :)

Nu ska vi snart till farmor o städa ur min bil så vi kan sälja den. skönt me några kostnader mindre varje månad. :)

en helt vanlig måndag?

Så känns de iaf. Max o ja har egentligen inte uträttat nått vettigt alls. Vi har dock varit med rikard o hämtat de sista plattorna till uteplatsen på baksidan. Tanken är att de ska vara klart till torsdag då de e kalas för Rikard. Han fyller juh faktiskt hela 26år. På kvällen sen ska vi ut o äta lite. Max ska ha barnvakt för första gången. Ingen lång stund men några timmar. Vi firar nämligen 4 år tillsammans och tvåårig förlovning. De måste vi fira lite iaf. :)

Våra kvällar e långa, vi har fortfarande ingen tv som fungerar. På dagen gör de att vi får lite mer gjort men kvällarna är bara långa. MEn de blir mer tid framför datorn. Behövs de? Nja.

Vi går i tatueringstankar här hemma. Jag har två texter som jag väljer mellan. antingen:

den vackraste stunden i livet var den när du kom..
eller
The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return!

Om de blir de första är tanken att rikard ska tatuera in noterna till just de stycket. O den andra texten e bara för mej än så länge. Ha gärna synpunkter. :) Den utvalda platsen är min högra underarm. tanken är att båda ska representera familjen som just nu e Rikard o Max. Men utan namn så kan juh familjen utökas lr, vilket inte är planerat, förminskas. Vad ska ja göra? :)

utedag

Fasen vad fort helgen går när Rikard även jobbat lördagen. MEn snart e de semester, då ska han va hemma hos oss jämt. :)

Idag har vi varit i hembygdsgården o tittat på solistkonsert. De va kanske främst för att mamma sjöng. De va lite varmt dock men va man i skuggan så gick de rätt bra. Sen när vi kom hem så satte ja igång att slipa bordet som ska stå på altanen. Så ja fortsatte i solen. Nu e de iaf färdigslipat och färdigoljat, första vändan iaf. Nu har ja bara 8 stolar kvar. :S

Imorn ska vi gå till apoteket o fika myggspray lr nått liknande så max kan vara med på kvällarna. Nu har vi ingen tv som gör att man sitter hemma heller, eftersom bilden inte fungerar. Lite tråkigt i längden o ingen fotboll kan ja se. :(

Nu e de min tur att natta Max. Bäst att rikard blir avlöst.

Juli

Då har de återigen gått en tid. Ja har börjat vänja mig vid att vara mamma och dagarna flyger iväg. Max är nu 7 veckor gammal och de går fort. Vi har varit på månads kontroll och vid 2 månader e de läkarbesök. Han ler mot oss (ibland), han tar nappen (väldigt skönt) och han sover bra om nätterna. Vid månadskontrollen vägde han 3420g och var 51cm lång, samma som Rikard vägde när han föddes. :) Nu tror ja dock han e nära 4kg.

Vi har hunnit med besök hos (min) farmor och hos Sara. De har varit kalas för ida som fyllde 22. Vi har haft (min) morfar på besök. Vi har grejat i trädgården, fick hjälp av farfar (som har alla verktyg man behöver) med att klippa häcken. Dessutom har Rikard o mamma planterat nya växter i stora rabatten på baksidan. Just nu håller rikard på o lägger plattor på baksidan så vi får en lite större uteplats där vi kan få plats med bord o stolar som för övrigt ligger på mitt bord för de måste slipas och oljas in. Men de ska ja nog hinna med.

Eftersom att de faktiskt är ganska varmt så har Jag o max varit på lundby några gånger o en gång i skogssjön. Igår blev de premiär för Max nya badbyxor. Han tyckte de va lite kallt men han doppade gärna fötterna.

Midsommar firade vi med trevligt sällskap i Ellas föräldrars trädgård. De va grill o lite lekar som gällde. dock var Max ganska så gnällig så de blev en tidig kväll för oss men de sägs att de som stannade kvar blev lite runda under fötterna. :)

Om vi tar nutid så va de 30-års fest för magnus igår. de skulle bowla så ja sa ifrån de. Ja tyckte att ljudvolymen nog skulle bli lite hög för Max så vi följde me Ella, Oskar, Millie, Malin, Norrby, Emma, henke o emmelie till Vadstena för lite minigolf. de va väldigt skönt o kul. Max skötte sig väldigt bra vilket var skönt. inget skrik alls. Han kanske blir golfare? De skulle pappa gilla. :)

Idag ska jag o Max ner till hembygdsgården där mamma o hennes kör ska sjunga. Så de blir en liten promenad. Vilket behövs nu, för mamma o ja ska springa tjejmilen nästa år o i de skicket ja e i nu så behövs de träning. :)

Lite bilder me kanske?

Nu har han växt till sig lite. :)

Växt i kläderna vi hade me till BB.

redo för bad me mormor

RSS 2.0