Onsdag

Ny vecka, redan onsdag. De går så fort. :) Vi har hunnit med babysång i måndags och lunch me Jennie igår. Idag har vi inte gjort speciellt mycke, bara den dagliga promenaden. Imorn ska vi träffa Malin och på fredag e de Mamma/barn träff hos Emma o Lowa.

För övrigt har vi de lite jobbigare än vanligt. Max e inne i en gnällig period. Enda sen ja bestämde att ja skulle amma några månader till så har våra rutiner gått åt skogen. Max vill inte sova på kvällarna o vill bara somna vid amning. Ja förstår inte riktigt varför ja lät de gå så här långt. Nu e de jättesvårt att få honom att somna o dessutom. Fast idag gick de ganska bra. Max sov under dagen mellan 13.30-14.30 och sen mellan 16-17. De funkade bra. För sen fick han mat vid 7 o sen somnade han vid 8. O de som va skönt var att han somnade av några vaggvisor. De va länge sen de gick så lätt. :) Hoppas att de fortsätter.
Ja har kommit igång me träningen nu igen efter förkylningsuppehållet. Nu e de minst 40min promenad varje dag och sen minst 2 bodypump pass i veckan. Känns skönt. Va på pump i måndags o la på lite extra. De va tungt men härligt. Fick dock ingen träningsvärk så de e nog vikter som passar för tillfället.

Jösses



Oj, oj, oj vilken dag. Vi har inte varit hemma många timmar. Maxen o ja åkte på fotboll vid 11. JA ville iaf se sista matchen för säsongen. De va en bra match o kul me vinst. Trist bara att b-lag inte kan få vara just de utan att man byter ut laget när a-laget inte har nån chans längre.

Efter matchen åkte vi hem till mamma o där fick ja mat. Himla skönt att slippa tänka på de. Hon följde sedan me till city gross. Men vi hade behövt vara en till som hade tagit hand om Max. För han ville givetvis inte sova lr över huvudtaget vara i vagnen så att försöka tänka på vad man behövde va inte så lätt. Men Lite mat fick ja me mej, o vi har blöjor för hela månaden så ganska okej gick de iaf. Men de e inte lätt att storhandla me Max, så nästa gång åker ja själv.


Rikard har varit iväg hela dagen med fast på andra saker. Han e dessutom borta imorn me. Tråkigt tycker ja. Ikväll skulle vi dessutom åkt till Malin men de blev lite sent så Max somnade. Då ville ja inte dra upp honom, så de blir ytterligare en lördags själv hemma i soffan. varför ska de va så svårt att hitta på nått på helgerna? lr e de för att man får mer ångest av att sitta hemma själv en helg än en vardag?


Nu ska ja titta på dansfeber o läsa en bok, lördagsmys hemma i soffan. :)



Torsdag

Den här veckan har rullat på som vanligt. Ibland känns de som om vi inte har en ledig stund o ibland känns de som att vi inte gör nått. Men de gör vi juh givetvis, ibland.
I onsdags åkte ja o Maxen till farmor. De som bara skulle vara ett litet besök blev ett ganska långt besök. Men vi tog en liten promenad, tittade på hus o pratade me de vi träffade (pensionärer). :)
Här hemma är vi väldigt sugna på ett eget hus, men inser oxå att lite mer pengar måste sparas om de ska gå runt. Men vi tittar runt o drömmer. :)
Idag har vi varit på mamma/barn träff hos Johanna o Molle. Där blev de lite lek, väldigt mumsiga scones och en promenad. Lika trevligt som vanligt. Nästa vecka ska vi till Emma o Lowa, sen e de bara vi kvar. Men vi har juh så trångt, så vi kanske hoppar över de. Vi får se vad ja bestämmer mej för. :)
Imorn e de fredag, de e lön och vi behöver storhandla. Tvätta ska ja göra me. Vilken underbar fredag de kommer bli. :) Fast ja ska juh faktiskt träna, de e ny release på bodypumpen, de måste man juh va me på. Ska bli kul. Men ja kommer nog ha träningsvärk eftersom ja varit  tränat idag efter ett litet sjukuppehåll. Men de blir nog kanon.
Rikard har spelning på lördag o ska spela in demo på söndag, så de blir Maxen o ja i helgen. så ungefär som en vanlig vecka. De e lite tråkigt att han ska iväg massor på helgen men de e inte mycke att göra åt de. JA e glad att ja får åka iväg o träna. :)
Nu e de nog bäst att ja går o sover, de e juh en dag imorgon me. God natt

måndag

Då va veckan igång igen o då e schemat fullt. Maxen o jag har ätit lunch med Jennifer på gusto. De va väldigt trevligt, men de va visst inte bara vi som hade valt Gusto som lunchställe. Men vi lyckades få en bra plats me plats för vagnen oxå. Vi lyckades prata om en hel del under tiden vi va där. De blev dock inte mer än 1,5h för Maxen o ja skulle iväg på babysång. Vi testade den sena idag o de passar oss nog bättre när ja passar in mat o sömn lite bättre. Ja blev lite sen från lunchen så Max fick bara lite mat, så under sången var han inte alls den glada o pigga killen han brukar va. Så får ja bara ordning på tiderna så ska de nog bli bra me de.
Imorn finns de inga planer förutom en promenad. Får se vad som dyker upp. Nu e de dags för Superstars igen. :)

valsöndag

våra helger är väldigt lugna, de händer inte speciellt mycke. Idag gick vi o röstade sen har vi haft familjen holmberg på ett kort men trevligt besök. Max fick träffa kusin William. Vi fick dessutom låna lite mer kläder till vintern och lämna tillbaka de som blivit för smått. Så nu har Maxen två overaller till vintern. De blir nog kanon.

Jag bonade om lite i Maxens vagn förut me. Tog bort mjukliften o la i underdelen till åkpåsen. Men vår vagn har så många olika lägen så ja tror de här blir bra än så länge. De e juh fortfarande liggdel fast utan mjuklift. :)


Vi har fått bilderna från Maxens fotografering. De blev så många fina bilder så de e svårt att välja, men vilka man än tar så e dom juh fina. :) Men när man väl valt bilder så e de storlek som ska väljas med. De e inte heller lätt, men kanske inte riktigt lika svårt.


Imorn blir de lunch me Jennifer o sen babysång. Vi testar den sena imorn så ja slipper väcka Maxen så tidigt. Tisdag e tom än så länge, onsdag åker vi till farmor o farfar, torsdag åker vi till Johanna o Molle. Fredagen e oxå tom så vi får se vad som dyker upp. Skulle gärna vilja hälsa på Emma o Oskar någon dag me så ja får nog kolla upp när de har tid.


Nu ska vi se om de inte finns några bilder att bjuda på idag me.!
Maxen, farmor Helen och kusin William
Kusinmys
Somnade i mammas knä

BVC

Dagen har i stort sett bara bestått av ett besök på bvc. Men där va de inga konstigheter. Max mår bra o e oftast en snäll o glad kille. Han växer dessutom. Nu väger han 6700g och är 61,5cm lång. Innan har han följt min kurva som ja hade när ja va bebis, men nu hade han dragit ifrån på vikten. Jag vägde bara 6200g när ja va 4 månader. Men de gör juh egentligen inget, han ligger nämligen fortfarande under normalkurvan men lite mindre nu mera.

Vi pratade en del om mat o hur vi skulle lägga upp de. Som de e nu så vill han gärna ha mat nån gång under natten. Men eftersom ja ammar så brukar ja göra de i sängen o slipper därför va vaken så speciellt länge. JA frågade om ja skulle börja ge ersättning på kvällen men de tyckte hon inte så ja fortsätter med ammningen. Såg förövrigt en artikel där de stod att de bästa för bebisen var att helammas fram till 6mån. Nu när de fungerar så bra så kanske man ska fortsätta ett tag till. Iaf så länge man tycker de funkar.


Nu när Max e 4 månader så kan man börja ge honom smakportioner av tex potatis. De ser vi fram emot o testa men ja tror att vi väntar nån eller några veckor till. Han mår juh inte dåligt av de.


Tanken me de här inlägget var att lägga upp bilder, så de e kanske lika bra att ja gör de. :)
Såhär ser Max utan varje morgon när jag vaknar. Fingrarna i munnen o pratandes samtidigt. :)
Här testar Max nya stolen, med dyna o grejer. Passar perfekt.
TV-shop e kul...
Nya favoriten e Elefanten, för den har en snabel man kan tugga på. :)
Leker lite hos Ella o Millie.
Favoritstället, hoppgungan..!!

Onsdag i Hogstad

Här hemma har vi en förkyld liten kille, lr liten o liten de e idag 4 månader sedan han föddes. Tiden går för fort.
Vi har firat med att träffa mammor och barn hos Ella o Millie i Hogstad. Vi lyckades inte tajma sovtiderna idag riktigt så ingen promenad men desto trevligare. Ja tycker de e väldigt kul att vi fortsätter att träffas såhär, de e väldigt skönt att kunna ventilera saker o kanske be om råd lr bara diskutera våra underbara barn. :)
ja ska se om ja kan få fram några fler bilder snart. Håll ut så kommer dom snart. :)

Sjukstuga

Då va tisdagen snart slut me. Vi turas om här hemma om att vara sjuk. Min förkylning börjar ge me sig men har flyttat sig till Rikard. Så nu e de hans tur att vara dålig. Dessutom har Max fått sig en släng av förylning. Stackarn. Förhoppningsvis går de över snart. Men all denna förkylning har resulterat i att de inte har blivit mycke gjort på några dagar. Men imorn ska vi till Ella o Millie på mamma/barn träff. de blir nog kanon. :)
Sen skickar ja ett grattis här till Eva, Magnus o Milo som har fått en dotter/lillasyster idag.En liten Neah har kommit till världen. :)
Såhär såg Maxen ut när hanvar någon dag gammal. Han låg tryggt o sov i in säng. Älskade Max..!!

Sjuk helg

O me sjuk helg menar ja inte at den e sjukt kul utan att ja har tillbringat den förkyld och med ont i halsen. Nu e de bara förkylningen kvar men de räcker. Men för en gångs skull så e de braatt vara sjuk på helgen, för nu har juh Rikard varit hemma o tagit hand om Max. Ja hann iaf med en liten tur till ikea igår, ja köpte en matstol till Max och en ny kamera. Nu ska här tas kort. :) För övrigt väntar ja på korten på Max. ska bli så himla kul o se dom. :)
Nu i veckan blir de lunch me lina, mamma/barn träff hos Ella o BVC 4 månaders kontroll. Vi hoppar över bbysången imorn, för de känns inte så snällt att dra me min förkylning dit. De blir nog inte så mycke träning heller, lr iaf inte imorn.
Nu ska ja titta på filmen på femman, men ska försöka återkomma snart igen. :)
Bjuder på bilden ur tidningen me. :)

v. 36

Tre dagar har gått av veckan och återigen har vi inte mycke lugnt. I måndags va de babysång, så ja o Max gick hemifrån redan kl. 8.10, väldigt tidigt för att vara oss. så mötte vi upp Emma o Oskar vid träningsstudion. Vi va på babysången redan kl. 8.40. Vi va först. Vi trodde nästan att vi hade tagit fel på tid men sen ramlade de in mammor, pappor och barn. Tror vi närmade oss 30 föräldrar o 30 barn. Kanske lite mycke folk men väldigt mysigt. Vi fick avbryta mitt i för max behövde lite mat o en kort sovstund. Men på de stora hela en väldigt mysig stund.
I tisdags åkte vi hem till farmor o farfar. Där fick vi mat o gick en liten promenad. De e alltid skönt att komma dit.
Idag har vi varit ute på landet hos Emma o Wille. Rikard o ja e sugna på ett eget hus o ja kan säga att man blir inte mindre sugen när man får komma hem till så fina hus. :) Hur ska ja våga bjuda hem dom hit? Får man skylla på att man har hyresrätt? :) Iaf så skulle vi gå på en liten promenad.... som blev en ganska lång promenad. 2 timmar va vi ute o gick o vi fick definitivt ta del av landet. Vi träffade på en hel massa olika djur, de va vanliga som kossor o får. Men vi såg även en fladdermus, en groda (ovanlig?) och två ormar.
Efter promenaden va de dags att bege sig hemåt. Ja trodde de skulle bli en jobbig resa hem eftersom Max sovit i dom två timmarna vi va ute o gick. Men efter lite mat o prat så kunde han sova igen. Jag hann bara hem o byta kläder sen va de dags för gymmet och 75 min aerobic/styrka. Hade behövt få i mig lite mat mellan för efter aerobic delen så va ja ganska slut i huvudet, så de blev inte så¨mycke styrka för mig.
Imorn va tanken att vi skulle ta en tur till ulrika marken, men ja vet inte om vi orkar de. Skulle va skönt att bara vara hemma o ta de lugnt. Skulle vilja åka in till Linköping o köpa en kamera, men ja vet inte riktigt hur ja ska göra. De återstår att se. :)
de får räcka för idag, ja måste juh orkar morgondagen oxå. God natt.

No more helg

då har ytterligare en helg gått. Lustigt att veckorna e fullpackade med "att göra" o helgen ekar tom. Rikard passade dessutom på att lana så de har varit jag o Max själva hela helgen. Ganska trist i längden. De e supermysigt att vara me Max, de e inte de. Men någon att prata med lr att bara få 5min avlastning me Max. JA beundrar verkligen de som e ensamstående.
Imorn blir de babysång på morgonen. Den börjar kl. 9 redan. Som mamma sa, de e juh jättetidigt för oss. Max sover nämligen till 9-10 nästan varje dag. MEn ja tror de blir kul, undra hur många vi blir. Känns som om de e många som ska dit.
Annars händer de inte så mycke. Min stora dator e trasig, MAx börjar ta tag i saker. På de stora hela skulle ja vilja säga att vi har de ganska bra. :)

Torsdag

Nu e de snart helg igen, väldans va fort veckorna går. Men de blir väl så när man gör mycke om dagarna. Idag tog Maxen o ja en promenad till Ryttarhagen, Lisandra o Milo. Sammanlagt blev vi 6 mammor o 6 barn. Ganska lagom tycker ja. O mycke mer avslappnat när man e hos någon. Man kan ha barnen på golvet o slipper tränga in sig vid bord som vi fick göra på Gusto. Nu e de dags igen på onsdag o då beger vi oss till gammelkil (?). :)

Imorn fick ja en tid hos tandläkarn så min farmor får va barnvakt nån timme. De kommer nog gå bra. Ja hoppas bara att bedövningen lägger sig fort för på eftermiddagen sen ska vi till fotografen o fota till tidningen (ja vet att de e sent) och fota min lille fotomodell. :)

Nehe nu ska ja ta o sova, för Maxen somnade redan 8 så ja vet inte hur länge han sover i natt.

RSS 2.0