julgran

Dagen fram till att rikard kom hem va slapp. Sen satte ja igång me lite städning. Rikard fick för sig att han skulle göra om lite, de fick han. Vi har numera hans dator i sovrummet. En tidig förändring tills de blir bebis. :)
Imorn ska de dammas, dammsugas o torkas golv. Sen ska julgardinerna upp o ljusstakarna. Kanske även granen, eftersom att vi älskar att ha granen framme och eftersom vi möblerade om så blev de lite tomt i vardagsrummet. Man blir juh så glad o komma ut till julgranen så va gör de om man får njuta lite längre. När ja bodde hemma så hade vi varje år äkta gran, i lägenheten fuskar vi. Pappa, jag o Ella (sebbe va me de sista åren) åkte till vreta där man fick gå i skogen o leta reda på sin egen gran. detta gjorde vi den 23:e när pappa kom från jobbet så de va redan ganska mörkt. Sen när vi hittat en bra gran tog vi med den hem och det första som satte på var stjärnan. Det gjorde alltid pappa. Granen blev alltid så fin. När granen var klar va de dags att ställa ut tomtarna. Sedan jag flyttade har jag aldrig orkat vänta till 23:e men kankse redan nästa år när det finns barn i familjen så blir det att fortsätta på de traditioner som fanns förr (kanske inte äkta gran, de får vänta tills vi har hus).

Nu har jag även köpt de första julklapparna. Känns bra att ha börjat iaf. Den 5:e dec åker jag till syster i malmö för o se om de har roligare saker där. :) Om det är någon som sitter inne på förslag på vad man kan ge till farmor, farfar, syster o pappa så skriv gärna de. :)

Nu e de duschen innan idol.

v.16 (15+1)

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Härom dagen så va de som om ja hade en fladdrande fjäril i magen. Inte säkert att de va bebis, men ja tror de. Mamma sa att hon känt tidigt i graviditeten med. de e juh inga sparkar men lite fladder. :) den 10dec e de dags för amningsinfo, lyssna på hjärtljud o så. sen 21dec e de ultraljud igen. Vi har lyckats pricka in halvtid den 23dec. :)

Annars har det juh varit löning. en löning som blev ytterst tråkig först. Ja fick hem ett papper om att ja har avbrutit mina studier, vilket inte stämmer. Så ja blev ganska nervös, men ringde studievägledaren (som va ytterst svår att få tag på) o hon sa att om man har anmält studieuppehåll för nästa termin så hade de blivit fel hos csn. så pengarna kommer den 30nov. Tur. :)

Nu e de snart dax att plocka fram iaf ljusstakar o dylikt. kanske plockar pp granen iaf. den e juh så mysig att se. :) vi får se.

Nu väntar tvätten i maskin, dax för hängning. :)

Ny vecka, nya utmaningar

En jättebra helg faktiskt, lite mindre illamående o träffat mycket folk. Igår va de 6månaders kalas för rikards systerson William. De va mycke trevligt. Vi hittade en , enligt mig, väldigt bra present. en ram som man kunde sätta in hand elelr fotavtryck i. Väldigt fin. En sån vill ja me ha sen. :) rikard va me till babyproffsen o letade present, men ja tyckte mest han letade saker till oss.
-Jossan, en sån här måste vi ha... o en sån här!!!
Han börjar bli lite ivrig nu. Men vi kommer iaf inte behöva köpa så mycke leksaker. Va hos pappa idag o hämtade mina gamla saker som han inte vill ha i sitt förråd längre. Mitt gamla barbiehus o gosedjur. Går inte att slänga!!

Imorn e de skola igen, se om ja åker in. Måste in o klara av alla labbar i gisen, men funderar på att låta Johan få en ny lagkamrat. Om ja ska in till norrköping så tror ja att de måste bli med bil, klarar inte tåget. de blir sjukt dyrt att åka varje dag. Får snylta sovplats från Mia, de e iaf närmre. Dock trist att vara ifrån Rikard så länge.

PÅ torsdag ska ja ringa barnmorskan o få en ny tid för ultraljud innan jul. Spännande, spännande. :) Nu börjar tiden gå snabbare de, kanske för att ja e förbi v.12 eller för att de snart e december. Månaden som går fööör fort varje år. på onsdag e de iaf dags för v16. De börjar arta sig. :)

att åka tåg

I alla år har jag haft ett uruselt luktsinne. Ofta lika med 0. Men sedan några veckor tillbaka, tack vare graviditeten, så har jag ett superluktsinne. Jag känner lukter som ingen annan känner, men även samma lukter som alla andra fast lite mer.

Så till dagens lukt händelse. Jag tycker inte de e speciellt kul att åka tåg just nu. Sitter juh ändå nästan 2 timmar de dagar jag åker in. Så idag hade jag mina illamående-armband på mig för att ja inte skulle må så illa. Ja satte mig på längst in vid fönstret och väskan bredvid mig. Så fanns det en plats till utanför. Där satte sig en man. Jag tyckte redan från början att han luktade alkohol men tänkte att de kanske bara va nån parfym som luktade illa lr nått. Så försökte ja fokusera på mitt suduko. Efter kanske 5min så hörde jag att han öppnade en burk o hoppades innerligt att de va en colaburk lr iaf läsk. MEN ja sneglade o såg en guldig burk. Han satt två platser ifrån mig o öppnade en ölburk. Ja va så nära på att spy. Som tur va hoppade han av i Linköping men de va ändå 20min med en ölburk precis bredvid. Ja vågade inte riktigt heller fråga om han kunde flytta sig lr ställa ifrån sig ölen. O sen satt ja juh där ja satt längst in. det var bara att stå ut. Men de e så typiskt att han ska sätta sig just vid mig.

Det gör juh iaf inte att man bli mer sugen på att åka tåg. Fasen.

Experiment

Nu på morgonen har jag experimenterat när det gäller frukost. Jag har juh haft problem med illamående på morgonen o tänkte att de kanske hängde ihop med den frukosten jag ätit. Innan har ja ätit en tallrik me fil, musli o russin. Det gick sådär. Idag har ja provat med havregrynsgröt me jordgubbssylt o mjölk. Än så länge känns de sådär. Inte mycke bättre men ändå lite. :) De måste juh funka för de e inte så där himla lätt att klara sig i skolan när man e hemma fram till 10 varje dag pga illamående. De e nämligen runt 10 de släpper. Man skulle juh kunna tycka att ja inte skulle äta nått på morgonen men se de fungerar inte heller, då mår ja illa för att ja inte ätit nått ist. Litet dilemma ja har just nu. E de nån som har en lösning i problemet så e de mycket välkommet. :)

Jobb, jobb

Idag har december månad fyllts med ännu mer saker som ska göras. 14-16 och 18dec ska ja jobba. Då e de upplärning på handtrucks där ja spendera 4månader fram till maj. O dessutom va Solweig så snäll att dom hade räknat på hur ja skulle tjäna mest pengar, så min tjänstledighet tar slut den 11dec. Sen dom dagarna ja inte e o jobbar kommer dras från mitt flex och semesterdagar. Jag kommer hamna väldigt nära gränsen för hur mycke man enligt CSN får tjäna men ja hoppas att de ja räknat ut stämmer, då hamnar jag 3000 under maxbeloppet. Kanon. :)

Så nu e de alltså dags för tredje avdelningen på BT, blir en väldigt bred kompetens av detta. Hoppas bara ja kommer ihåg hur man använder verktygen. ;)

Det kommer bli kalasbra. :D

13+0

Ska man behöva spy varje dag? Hoppas dock att de slutar snart (vilket de skulle gjort för några veckor sedan). De e otroligt tröttsamt att varje dag vara illamående o spy. Ja bara hoppas att jag ska slippa ha de så här hela tiden.

har nyligen upptäckt att jag och Katrin Zytomierska ska få våra små bebisar ungefär samtidigt. Hon har redan fått en tydlig kula. :)

Nej nu hoppas jag att ja har spytt nog för idag o går o sover. Välbehövligt efter denna dag.

En lugn dag.

Va på BT vid 9 o pratade om framtiden. Jobb får ja, frågan e bara var. Som de såg ut nu e de på walkies-linan det behövs folk, men det varierar visst. Ja kommer vara flexibel o kan gå me på att flyttas under mina 4mån på jobbet. De ska bli skönt att kunna ta de lugnt på kvällarna utan att få dåligt samvete. 4januari e de dags att börja jobba igen.

Under dagen har det hänt otroligt lite, vilket har varit skönt. Imorn blir de värre, skola 8-minst 17. Blir att ta med några mackor för att hålla energinivån uppe under hela dagen. Tror även jag klarade duggan, de vore juh otroligt skönt. Då kan ja bestämma om ja ska göra tentan i dec eller inte.

Nu ska ja laga lite kyckling så vi får något i magen till kvällen. :)

Fars dag

Åhh ja älskar alla olika "hyllningsdagar". Inte just för att man ska ge presenter utan för att man ska träffas. Nu träffas vi ganska mycke ändå men ändå e de lika trevligt varje gång att bara sitta ner o äta o prata. Jag har spenderat dagen hos farmor o farfar. Där fanns även pappa, Sebbe, Anders (farbror), Algot o Selma. Den årliga chokladkartongen inhandlades till de tre papporna o sen bjöd farmor på mat. Förr så har det alltid bjudits på så mycke mat o fika, o de e ingen skillnad nu heller. Jo de blir ännu mer kankse. Ja älskar juh o baka så de kan ofta bli mycke från mig o mycke från farmor. Idag hade ja gjort en tårta och en marängparfait. Mycket goda båda två men de blev lite mycke, kankse?

imorn e de skola igen. mellan 10-17. På tisdag ska ja till Bt oprata lite om hur de kommer se ut framöver, om de har nått jobb åt mig. :) Va jag har förstått så måste de ge mej ett jobb, men ja kan juh ha fel. men ja håller tummarna för att det finns ett kontorsjobb åt mej i iaf 4mån.

Ikväll blir en tidig kväll, antagligen lägdags vid typ 8 o sen lite läsning, frälsaren av Jo Nesbö.

vaccin

Igår när vi va i motala så passade ja juh som sagt på att ta vaccinet mot svininfluensan. Dom sa att om inga symptom kommit inom 24timmar så skulle ja inte få några. Iof ett par timmar kvar till klockan är 2 men än så länge känner ja inget förut lite öm där ja fick sprutan.

De känns som ett bra beslut iaf att välja vaccinet även om de varit svårt att bestämma sig. Nu e de bara att hoppas att vaccinet inte påverkar vår bebis på något dåligt sätt. Nu när man även vill vaccinera små barn så kan de juh inte, förhoppningsvis, vara farligt.

annars bär de snart av mot Nkpg för lite GIS och optimering. Sen ska ja agera chaffis till pappa o Mia ikväll. Borensberg va de visst. :)


UL

Idag har vi varit på ultraljud. Jag var otroligt nervös, tänk om dom inte hade hittat ett hjärta som slog eller någon annan stor defekt? Men, som tur e, så fanns det ett hjärta och inga synliga missbildningar. Alltså ett friskt barn. :) Dessutom fick vi se ett väldigt livligt barn, tur att de e så litet fortfarande så man inte känner nått. Nu tror jag de t är lugnt ett tag framöver. Nått besök hos barnmorskan tror ja o sen ytterligare ett ultraljud precis innan jul. Dock så tror ja vi ska göra ett privat ultraljud så vi får reda på vilken kön bebisen har. de vill ja veta. :D

När vi ändå var i motala så passade jag på att vaccinera mig. Nu slipper ja våndas över beslutet och barnmorskorna tyckte absolut man skulle göra de. så ett stick i armen blev de.



Nu ska ja försöka fokusera på skolan i några veckor framöver. Vore skönt o bli av med några kurser iaf. Hade bestämt mig för att strunta i optimeringen men sen hade jag blivit i team med johan under labbarna o de vore juh elakt o svika honom. Så nu får ja ta tag i de me. :)

Dags igen

Meningen va inte att ja skulle skriva här fören på fredag men hemligheten har juh redan läckt ut (av mej då givetvis eftersom ja har så svårt för hemlisar). I slutet av maj är det meningen att det ska bli en bebis här i lägenheten. O nu har jag även gått förbi den kritiska perioden och går imorn in i v.13. Det känns otroligt bra o rätt. Nu har även magen börjat växa på ett sätt den aldrig vuxit på förut. Nu känns den som en boll. :D På torsdag är det ultraljud. Då hoppas jag att de e ett litet hjärta som slår därinne. Det ska bli väldigt spännande.

Som det ser ut nu så ska ja ta studieuppehåll redan efter jul. Jag kommer inte orka åka till norrköping varje dag o fokus kommer nog inte vara lätt att hitta. Så jag ska ringa BT på torsdag o boka tid för ett möte. Se vad dom kan erbjuda mej för jobb. Ingen optimal situation för dom anar jag, eftersom att jag bara ska jobba i lite drygt 4mån. Vi får se vad det blir. Förhoppningsvis har dom nått på kontoret så ja slipper montera. :D

Fortfarande skola, men de går sjukt trögt. Ingen motivation alls. Bara en kurs som ens känns intressant. Som tur ede sånt som ja tänkt arbeta med efter skolan sen, o de e juh bra. Syrran har börjat skolan med. Lite skillnad på hennes utbildning o min. hon ska visst till Tazmanien nästa höst o plugga. Hon e duktig hon, man kan juh inte annat än bli lite stolt. :D

Vi har fått en liten bebis i kompisgänget, en supersöt liten Millie (bestämt?). Ett stort grattis till Ella o Oskar. :)

RSS 2.0