2010 i korthet

Januari: Jag slutade plugga och jobbade istället. Jag kände första sparken den 5 januari. Firade en massa födelsedagar, speciellt farbror Anders som fyllde 40. Södracupen gick av stapeln o de betydde juh en massa fotboll i dagarna två.


Februari: En massa födelsedagar även här, två årsmöten, en tur till Malmö och ett superhäftigt 3D-ultraljud.



Mars: Fira Mias 30-årsdag, Buddy Holly med mamma, morfar o Lena, Examensfest för Magda o Simon, Dop för Millie.


April: Jag, mamma, farmor o Sebbe tog en tur till Ullared. Jag, Moster o mamma åkte till Lemnhult och firade morfars farbror som fyllde 90. Många besök hos barnmorskan för att kolla äggvita och blodtryck, de va även dax för första föräldrainfon.


Maj: Maj kantas av födelsedagar och de största var juh naturligtvis när Max föddes. Bästa händelsen i mitt liv. Morfar och Ella kom på besök.



Juni: En månad att vänja sig vid de nya livet. Men vi var ändå runt en del. Felicia hade bal, vi va me Sumpen, Julia o Cattis i St Anna, Felicia tog studenten, Norrby blev Polis. De va väldigt varmt så några gånger va vi på lundbybadet.



Juli: Rikard fyllde 26, vi firade 4år tillsammans och 2års förlovning. Vi va i vadstena o spelade Minigolf, grillade hos Magnus o Eva, Åkte till morfar o gick på loppis, fest o åkte till öland.



Augusti: Skänninge Marken, Kräftskiva hos Magnus o Eva, firade Lina, träffade massa folk, BT-mästerskapen, tandläkaren, första mamma/barn träffen, Dop för Max.



September: Fortsatta mamma/barn träffar, fotografering med Max, började gå på babysång.



Oktober: Mamma/barn träffar, besiktning av bilen, salig röra, Informationsträff på babysim, åkte till Morfar


November: Mamma/barn träffar, Babysim, babysång, massage



December: Mamma/barn träffar, babysim, Julmarknad i Skge, julavslutning med babysången, Luciafirande hos Lisandra, Ella kom hem, julfirande i massa dagar, Bowling med Ella o Sebbe, Nyår hos Eva o Magnus.


Avslutad amning?

Som de ser ut nu så ammar jag inget på dagen utan har i några veckor bara ammat en lite stund på natten. Nu verkar de som att de inte behövs längre. Igår natt sov Max i sin egen säng från 7 när vi la honom till typ halv 9 på morgonen. Då fick han sin morgonvälling o va väldigt nöjd med de. Inatt vaknade han till vid halv 6 o då tog ja in honom till mej. men han fick ingen ro, så ja bytte hans blöja o la honom sen i hans egen säng där han däckade nästan direkt. Jag tror nämligen att eftersom han e van att få en liten slurk när han kommer in till oss så ville han nog ha de idag me. Men icke, o de verkar juh egentligen inte behövas. Betyder de här att ja har ammat klart för den här gången? :)

Idag ska jag träna o sen blir de att baka julgodis. Rikard ska på svensexa så mamma kommer hit o hjälper mej. Sen e de massa skidor på tv så de kommer bli en bra dag. :)

Lånar puffen hos Ella o millie. :)

Pappa flyttar om o jag vill gärna vara med. De e juh kablar överallt. de gillar jag. :)

Pappa satte mig i Stolen hos tomten.

Kissen får va me på ett hörn oxå. :)

Lucia

Imorse gick vi upp tidigt, körde Rikard till jobbet, handlade baguetter o lite annat mumsigt på Lundbyhallen och åkte sen till Lisandra. Dit kom även Emma o Ella med barn. Barnen hade fortfarande pyjamas på sig och fick morgonvällingen där. Sen va de dags för en ordentlig frukost med baguetterna, lussebullar, pepparkakor, skumtomtar o julmust. Så himla mysigt. :)



Nackdelen e att max blir så grinig när vi går upp så tidigt. Så imorn fortsätter vi att sova. :)

Fullproppad helg

Efter en vecka full med sjukdom och inte så mycke annat så har de varit en händelserik helg.

I lördags va de familjemys på morgonen. Sen åkte vi på julmarknad i Skänninge och de följdes upp av att vi gjorde mindre lyckade pepparkakshus hos mamma. :)

Imorse gick vi upp tidigt för att bege oss till Normlösa för att Lussa. Helen skulle iväg o jobba så redan halv 7 åkte vi hemifrån. De blev ett mysigt luciatåg med alla kusinerna. På eftermiddagen så va de lucia me babysången. Tyvärr va de inte så många där. De va mysigt men de hade nog varit mysigare om vi varit flera.

Nu e de dax för bilder, för de har ja lovat Sumpen. :)




Svårt att få alla kusinerna att vilja vara med samtidigt. :)

Tvära kast

Jaha senast va ja på bättringsvägen o de anser ja fortfarande att ja e. Men skillnaden är att förkylningen börjat släppa o tungheten i huvudet. Men.. hostan e värre och ja e jättehes. Så kan de va. :)

Usch, den här veckan har varit seg som fasen. Vi har bara varit på sim. O sen har vi lekt här hemma givetvis, men de blir inte riktigt samma sak. Men till helgen blir de fullt ös. Imorn e ja bjuden på Sex-party hos jennie. beroende på hur ja mår. Sen på lördag e de julmarknad i Skänninge. Så då ska vi till mamma o baka pepparkakshus. :) på söndag ska vi ut till normlösa på förmiddagen för lite luciatåg för att sedan åka till Luciafirande i Mjölby kyrka.


Förra årets aningens sneda pepparkakshus. :)

Sjukstuga

Ojojoj, vilken pärs de e att vara sjuk med ett barn hemma. Som tur är så är Max på bättringsvägen och är nu "bara" förkyld. Men ingen heshet o ingen hosta. Dock är jag genomförkyld och mår skit. Tung i huvudet o ont i ryggen. Fy.
De e allt ja har o säga idag. Nu ska ja sova o bli frisk. :)

dan före 2:a advent.

Oj, oj. Länge sen sist, igen. Men ja får göra en snabb sammanfattning.

Max o jag va på babysångsavslutningen i måndags. Vad ska vi göra på måndagar nu? De kanske får bli lunch på stan iaf? På kvällen sen va ja på massage. De e juh alltid skönt, la ja oftast. :) Efteråt hade ja träningsvärk i 2 dagar.

Tisdagen bjöd som vanligt på babysim, de e så himla mysigt. nästa vecka ska mamma följa me oxå. De blir nog kanonbra. :) Max plaskar mest av alla. men sen e han juh äldst oxå. Efter simmet åkte vi till farmor o farfar, dom hade juh inte sett max på några veckor. Så de blev lite mat o uppvisning på vad Max har lärt sig. :)

Onsdag skulle vi till Emma o Wille, men stackars Wille va sjuk så tillslut hamnade vi hos Emma o lowa ist i deras nya hus. Oj vilket kök. Ja e såå avundsjuk. De e typ 3 gånger så stort som mitt. :)

Torsdag gjorde vi inte så mycke alls o fredag va de julbord för Rikard så mamma o Sebbe kom hit. De va bra för då kunde ja passa på att ha tvättstugan samtidigt. De kasnek e nojigt, men ja vill inte gå ut i tvättstugan när max ligger o sover.

Idag har Rikard mått ganska kasst, men ja tycker inte de e nån anledning att bara ligga i soffan. Iaf inte om man har barn. Så ja har sett till att sysselsätta mig så han får ta max en del. Nu på eftermiddagen/kvällen har jag bakat lussebullar, bullar och gjort pepparkaksdeg tills imorn. Samtidigt lagade jag mat. De gäller att göra allt samtidigt. :)

När de gäller Max så ligger han inte still en sekund nu. Han har juh äntligen kommit på hur han kan vända sig till mage. Men nu vet ja inte om de e så roligt. :) Speciellt inte när han ligger i vår säng. Då rullar han antingen på mej lr Rikard. Dessutom så vänder han på sig i sömnen men kan inte vända sig tillbaka. Då blir han arg o mamma måste gå upp. Tyvärr är Max väldigt förkyld och även lite hostig, hoppas de går över snart. De e så synd om honom när han inte kan andas ordentligt och hostar i sömnen.

Nu närmar de sig 7 månader sen Max föddes o ja har fortfarande svårt o förstå de ibland. Hur kunde vi få en så underbar liten krabat? Han kan juh omöjligt förstå hur mycke glädje han sprider. älskade Max. <3


RSS 2.0