2009

Jag tänkte redan nu lägga in ett nyårsinlägg. Dela med mig lite om hur mitt år har varit. Vissa månader har varit knökfulla med grejer o andra har de varit lite sämre med minnesvärda saker. Ja har utgått från min kalender så de som inte stått där har ja glömt. :)

Januari
Enligt min kalender så hände de inte så mycke i januari. Men de kan ha varit för att de va en ny kalender o ja glömde bort att skriva saker i den. Men ja hittade iaf att ja o Malin hade varit på Magget med Adam o några andra. Jag kommer ihåg kvällen ganska tydligt. Det som ja kommer ihåg mest var att ja kände mig så gammal. Både ja o Malin gjorde de. Sen insåg vi att vi hade fått väldigt bra liv med sambo, fina o vettiga lägenheter, jobb mm. Det var saker som våra jämnåriga i vadstena kankse inte hade brytt sig så mycke om. Vi va heller inte vana vid detta väldiga drickande så de slutade juh med att vi va misnt onyktra på hela stället tror ja. fast ja minns nu att Malin va nog lite onykter. Men inte som förr i tiden. :D

Februari
I början av februari kom Ella hem från USA. De va kul. Nu visar de sig juh att de där med att vara "hemma" inte va hennes starka sida eftersom att de senare blev Malmö o snart Tasmanien ( bara 3 månader men iaf). De e iaf väldigt härligt när hon väl är hemma. :)
Dessutom fick vi i februari ett +. Det var en underbar känsla. Äntligen.

Mars
Mars var en tam månad enligt min kalender. Men Jag, Lina, Agnes o Ellinor träffades en kväll efter skolan o sjöng sing star. de va otroligt kul. :)

April
I april va de dags för inskrivning. Dock blev de missfall redan två dagar efter. Det var en jobbig tid, men det gäller att inte gräva ner sig för det. Det kommer oftast nya chanser. Vid ett missfall e de juh så att någonting inte är rätt med barnet, de e bara kroppens sätt att visa att det inte är ett levnadsdugligt barn. Även om det är en mycke jobbig sak så var det skönt att de hände så tidigt.
Ann o danne ställde till med bröllop, dock var jag inte där pga mitt missfall då jag inte orkade prata med en massa folk då. Men rikard var där o enligt bilderna hade han väldigt kul. :)

Maj
Maj betyder födelsedag, inte bara för mej utan även för Mia, Jennifer, Malin, kusin Selma, Tilda o massa fler. I år fylldes månaden ut ännu mer eftersom ann födde lille William. Maj e en bra månad. ;)
Eftersom att det var en massa födelsedagar så betydde de även fester. Jag, mia o Tilda hade gemensam födelsedagsfest ute i stugan. De var mat i mängder, grillspett. En väldigt bra fest. Sedan bar det av på fest till malin. de blev en fest av två fester och slutade väldigt lyckat för Jeppe o Jessy. :)

Juni
Juni betyder oxå en massa födelsedagar. Dock inte lika många som vi firar. Men Ella o farfar iaf. De blev en del fester iaf. Emmelie tog examen och var färdigutbildad sjuksköterska och simon tog studenten.
Juni betydde även att de va dags för jobb. I år va de parts som fick stå ut med mej. Men ja hade trevligt iaf. en bra arbetsplats.
Dessutom var det midsommar. Den firades ute i Malexander med mycket folk. Killarna värmde upp med ölbrännboll medans vi tjejer kom lite senare. Men det blev en jättekulkväll med sång, lekar, grillat och fest. Dock hade kvällen en lite trist avslutning då Kalle dök på grunt vatten o slog i huvudet ganska rejält. Men de gick rätt skapligt om man ser på vad som kunde hänt. Sammantaget som sagt en kul kväll.
I juni kom även våa urgulliga kattungar, Ernst, Gunnel o Berit.

Juli
Juli startade med en ny tatuering hos Ewa. en hyllning till farmor o ja e jättenöjd. snart dax för en till tror ja. :)
Rikard blev gammal, han fyllde 25. De firade vi med stor fest ute i Normlösa. Samma dag som rikard fyllde hade vi även 3 års-dag och 1 årig förlovning. tiden går undan.
Farmor o farfar firade i sin tur 25 årig bröllopsdag. De firades givetvis med. :)
Jag åkte för första gången till falsterbo. Där va de husbil som gällde. Trångt men mysigt. Mycke häst blev de me, en dag fylldes av hoppning o en annan med dressyr. Inte samma som att gå på en hockey lr fotbollsmatch. Men kul. Väldigt bra stämmning. Man slipper juh alla hatramsor och burop. Antagligen inget ja åker på igen men definitivt en grej som ja e glad att ja varit på.

Augusti
Marken såklart. Dock bara en dag för sen va de dags att åka till smögen. De va jättemysigt o ja hoppas vi kan göra de igen. Kanske ett lite mindre gäng men de va absolut kul. O väldigt vackert.
Nu va de även dax för Ella att flytta ner till malmö. Vi åkte med första lilla lasset till hennes studentlägenhet på 21kvm på 8 våningen i Rosengård. Ja va lite skrajsen när vi va ute o gick men ella va nöjd. :)

September
Vi fick äntligen ett + igen. De va om möjligt ännu mer underbart än första gången.

Oktober
Nu va de återigen dax för inskrivning. Dagarna efter var ja livrädd. Men denna ången gick de bättre. Fler symtom o definitivt mer illamående. Jag var även på ultraljud för att fastställa hur långt ja va gången, 8v.

November
Nu e de mycke graviditet, de e de som är de största som händer hos oss. :) det var dax för ultraljud igen. de andra. Då man faktiskt kan se att de e en lite människa där inne. Helt ofattbart men underbart. Nu va de även dax att förvarna om att ja skulle komma tillbax till jobbet. Det var inga problem. :)

December
En månad full av aktivitet. Jag var på amningsinfo och fick lyssna på hjärtljud, 141 slag/min.
Sen va de julmarknad i skge. Då hjälpte jag farmor o rädda barnen, på kvällen blev de pepparkakshusbak med mamma. Dax för ultraljud igen. En livlig krabat i rätt storlek fanns därinne. Med alla organ och kroppsdelar. <3
Julafton firades hos farmor o farfar. Den blev ovanligt lugn. Den yngsta var Sebbe o han sköter sig rätt bra. :) Jag/Vi fick en videokamera, ett gravidsmycke, supersöta bebiskläder, ny kalender, böcker o en myströja. Väldigt bra saker. Juldagen sedan spenderades i Normlösa. Det var en mindre lugn dag med en lite försening. Men de gick ganska bra. Jag lämnade sällskapet lite tidigare för det var dax att åka på cup tidigt dagen efter.
Kristbergscupen som var mycket äl genomförd av tjejerna. Men ja tyckte det var oerhört skönt att bara stå på sidan o titta. Ingen comeback i sikte. :) efter cupen åkte ja, ella o sebbe till morfar. De va en rätt jobbig biltur men vi kom ner välbehållna o glada. Väl hos morfar va de lugnt. vi spelade lite wii som sebbe fått i julklapp sen åkte vi på mellandagsrea och en internationell julmässa i kyrkan då morfar o hans manskör sjöng. Det blev bara en kort visit men det var lagom. De visade sig att de blir många nya medlemmar i släkten nästa år. Min morbror jesper ska få tvillingar i februari, vi får bebis i maj och min andra morbror Martin får bebis i Juni (tror ja). Härligt år de kommer bli, ett bebisår. :)
Nu e de juh inte heller långt kvar till nytt år. Det ska firas hos Malin o Norrby, ganska städat tror ja. Men de kommer nog bli kul. :) Vi hoppas även på ett väldigt bra 2010.

Vill bara skänka en tanke till alla som har någon nära som gått bort i år. Året för min del har inneburit många dödsfall, inte jättenära men ändå folk man absolut vet vilka de e eller rent av kände. Min släkt är ganska ung, vilket betyder att jag aldrig har stått speciellt nära någon som dörr. De närmsta är min gammelmormor men då var jag ganska liten. I år har en klasskompis från gymnasiet begått självmord, precis som mamman till rikards kusinbarn.
Nu på slutet har även Karin dött, hon är mamma till lena som varit min mormor i nästan hela mitt liv. Henne gillade jag mycket. Men ja har inte träffat henne så mycke på sista tiden. De har varit ganska jobbigt att se henne försämras så mycket mellan varje besök. men hon var en underbar människa. :)
För bara några dagar sedan så a de en treåring som omkom i en brand här i mjölby och en kille lika gammal som mig som dött. Det är så hemskt. De flesta har juh haft så många år kvar egentligen. R I P

Det blev en lite tråkig avslutning på mitt väldigt långa nyårsinlägg. Vår höjdpunkt är såklart vår bebis som är beräknad till Maj. Det ser vi fram emot med spänning. :) Men ja önskar ALLA ett underbart, bra och livfullt 2010. 

v.19 (18+4)

Jaha, nu hade de visst tagit lite tid igen. Ella tjatar på mej. :)

Så vad har hänt? Jo ja har jobbat tre dagar. En lagom start. Funkade bra men lite jobbigt för ryggen. Kanske ska ansöka om havandeskapspenning? värt ett försök. Men den 4januari drar de igång ordentligt. Då e de handtrucks i minst 7v. Men förutom jobb har veckan varit ganska lugn. I fredags fick ja dock för mej att rensa ur garderoberna o de blev en hel massa som ska ges bort. Nu ska ja bara ta mej i kragen o gå bort me allt till återvinningsstationen.

I lördags hade vi lite julklappsspel med malin, norrby, emmelie, ella, oskar o millie. Fast millie fick inte vara med på julklappsspelet. Men hon spenderade lite tid hos mej o de va väldigt mysigt. Man blev juh inte mindre dugen på att träffa vår egen bebis. :) Ja fick iaf två knivar, en chokladask o ett kort på rikard med mej ur spelet. de var iaf en väldigt trevlig kväll. Men de märks att man börjar bli vuxen (?), vi bröt nämligen upp kvällen redan kl. 10. Iof va de för millies skull, De e klart att de e smidigast att ge sista målet mat hemma. Men det passade mej o rikard bra me, vi gick o la oss typ 11 iaf. :)

Idag har jag lekt lite me kusinerna. Dom hade sovit hos farmor så ja åkte dit o åkte lite pulka me dom. passade på att få lite mat me innan träningen. Smidigt. Träningen gick kanon, näst sista innan cupen. De enda tråkiga var att ja glömde mina skor. Får ringa väderstad imorn o se om dom e kvar.

Nu sitter jag med en kisse i knät o har hoppning på i bakgrunden. MEn det kanske e dags för mej o sova snart. De e nämligen dags för ultraljud imorn och senast kunde ja knappt sova på hela natten. De e juh så otroligt spännande. Annars kommer äntligen ella hem igen imorn. Sen ska vi åka till norrköping på tisdag o klippa oss. Kanske leta efter lite julklappar. de e juh inte mycke tid kvar nu till julafton så de e dags att börja inhandla alla klappar.

Nehe, lite gröt innan läggdags kanske. :)

vilken helg.!!

de har knappt varit en lugn stund på hela helgen. I fredags va de städdag för Agnes, Ellinor o Line skulle komma på kvällen. Dessutom bjöd ja på jansson, köttbullar, prinskorv, sill o ägg. ums. Första gången ja gjorde jansson, men med mammas guidning så blev den kanon. Sen va vi juh tvugna att titta på idolfinalen. Vet inte om vi tittade så mycke egentligen utan de va mest på i bakgrunden. Rikard spenderade helgen hos magnus o Eva på lan så hade stora sängen för mej själv o katterna som brukar ta rikards plats. de blev en tidig kväll iaf.

Lördagen spenderades i Skänninge rådhus ihop med farmor o hennes väninnor i Rädda barnen. Där hade vi hand om lotterier och lite fika. de va mysigt även om de blev lite stressigt då och då. Gick hem till mamma på kvällen o gjorde pepparkakshus. De blev otroligt fint, om än lite snett. :) Mitt fick ett lufthål undertaket o mammas drar underifrån. Men de e fina på sitt sätt. :)

Igår va de dags för julbord på ellas förra jobb valven. Blev väldigt stressigt innan, undrar varför de alltid blir de? men när vi väl var där va de trevligt, även om det bara serverades potatisgratäng o ingen jansson. Efter åkte vi hem till farmor o farfar o hade julklappsutdelning förr småkusinerna som kommer fira jul i Östersund. Algot blev nöjd över sina playmobil riddare o Selma över sitt dockskåp. Nu har dockskåpen blkivit lite mer avancerade. Detta hade en fyrkantig look och under var det en låda som man kunde dra ut, och där fanns en pool. Väldigt häftigt. :)

Idag har jag även klarat av första jobbdagen. Det känns skönt, de betyder juh att de bara e två dagar kvar. MEn de va ett sammansvetsat gäng som inte gjorde de lätt att komma in i gruppen. den låga takttiden gjorde oxå att lite spelrum fanns så de blev inte mycke prat. Det var att stå på sin station, gör sina moment (på sina 66sek), skicka iväg o sen göra nästa. Jobbade konstant från 07,35-15, med raster förstås. Men skillnad när man e van att de finns tid över lr att de åtminstånde finns nån att prata med. De va väl ingen som ja kan tänkas ha så mycket gemensamt med, men de kanske blir bättre imorn. NU när dagen är över så sitter ja hemma med hemskt ont i ryggen och ett stort blåmärke i handflatan. Men som sagt, de e två dagar kvar så de e bara att hänga i. :)

Nu kör vi

Dagen har varit väldigt händelserik. Den började på MVC där det var amningsinfo. Helt klar bra grej att gå på men hade nog inte varit hela världen om man missat. Men man fick juh lyssna på bebisens hjärtljud me. Dom hade tidigare sagt att det inte var säkert att vi skulle höra nått eftersom att jag bara är i v. 18. Helst ska man vara över v.20 när man lyssnar. Men barnmorskan hittade snabbt ett hjärta som slog 141slag/min (bör ligga mellan 120-160slag/min). Skulle boka in en läkarundersökning och ett samtal med barnmorskan men de hade inget schema till efter jul så de blev inget. Får boka det när det är dags för UL ist. Men det var en väldigt trevlig barnmorska ja hade idag och kommer byta till henne ist för den ja hade innan som ja inte riktigt gillade. Men nu känns de kanon.

Har även varit på nya jobbet och hälsat på. Det blir nog bra men det är en stor skillnad från där jag varit tidigare. Nu kommer det bli mycket mer småpill. Byter en takttid på 18min till 66sek. Det betyder att man ska göra momentet ca 315ggr/dag. Det som först kommer slitas ut är min rygg. Får nog dra ett par repor på gymmet för att få igång min stackars rygg. annars blir det att byta jobb eller söka havandeskapspenning, men frågan e om man lyckas få den. Nu gäller det alltså att lära sig de olika stationerna, lära känna nytt folk o jobba så länge kroppen orkar.

Lite julklappshandling har även hunnits med. Har handlat till kusinerna, julklappsspel och sebbe. Nu ska ja bara sätta mig o slå in alla klappar som ja redan handlat. Men det är många kvar. Har iaf klarat av halva min släkt, det svåra är Rikards. Men vi har iaf prickat av några. Ida o Rikards morfar. Alltid nått. :D

Nu e de dags för lite julklappsinslagning, får lite assistans med snörena där av våra hjälpsamma katter. :) Bäst att passa på. :D

och ELLA, en önskelista tack. snarast. :D

oj oj

Ja förstår inte varför ja inte varje dag kan skriva av mej lite. De händer juh faktiskt en hel del om dagarna. Men de hinner ja glömma bort eftersom att ja e så dålig på att uppdatera. :) Så istället för att skriva vad ja har gjort så får ja skriva vad som komma skall.
Tisdag: Skola och träning
Onsdag Skola
Tosdag: amningsinfo och lyssna på bebisens hjärtljud hos barnmorskan. Till jobbet o hälsa på nya arbetsplatsen. Chrille, du jobbar dag hoppas jag. :)
Fredag: Skola och sen idolfinal och minijulbord ihop med Ellinor, Line o agnes.
lördag: Julmarknad och luciakröning i Skänninge
söndag: Julbord i vadstena och julklappsutdelning med småkusinerna

De verkar som om de finns saker att blogga om även denna vecka. Men kommer troligtvis glömma bort o göra de. :)

Ny skit

Idag har vi äntligen fått på våra vinterdäck. de gick otroligt bra, Rikard va väldigt duktig. Dock så skakar bilen nått fruktansvärt just nu så vi måste nog balansera om den.
Imorn bär det av till Malmö och ella. Tar lift med Tina o Per som ska ner till Johanna med ett släp med möbler. Så de betyder att det blir många timmar i bil imorn. Det känn sådär med tanke på att ja fått urinvägsinfektion. Tror snart ja fått allt man kan få under en graviditet, känns som så iaf. Får nog ringa ella o se vad hon tycker.
På söndag e de dags för träning i väderstad o sen måste jag göra lite ischoklad som ska vara i en korg till Rädda barnens lucialotteri. nu e de dax att ringa Ella.

v.17(16+0)

Nu va de ett tag sen sist igen. Lite har vi klarat av iaf. Vi flyttade pappa igår. Tanken va att vi skulle börja flytta redan i söndags men hon som bodde där tidigare hade inte städat än. Så igår blev de av iaf. De va pappa, sebbe, farmor, farfar o jag från början. Pappa va frisk, sebbe jätteförkyld, farmor har reumatism så hon kunde juh inte bärs mycke, farfar e inte riktigt frisk och borde inte bära så mycke o sen va de jag, gravid i v. 17. Dessutom skulle han vill tredje våningen. EFter första lasset va de flesta av oss helt slut. Men vi jobbade på tills vi fick lite muskelhjälp i form av Rikard o Anders. De va välbehövligt.

Dagen har varit en ganska jobbig dag. Gjorde ordning lite risgrynsgröt imorse o mådde jätteilla. Ja ska verkligen inte äta/dricka mjölk på morgonen. Det fungerar inte. Ja borde lärt mig. rikard o ja gick på en promenad förut iaf. skönt me frisk luft. Vi var o inhandlade en bandyklubba till rikard o lite småsaker till julklapparna. Kanske skulle sätta mej o slå in lite julklappar nu? Vi får se va de blir. :)

På lördag åker jag till malmö för att handla julklappar med Ella. Vi får hoppas att vi kan hitta något. MEn vi har inte så många kvar. Bara pappa tror ja. :O

Magen växer. Imorn e de bara en vecka kvar till amningsinfon. Det ska bli kul tycker jag. Få se vilka som ska få bebis samtidigt som vi. Man brukar få gå på nygrupp men eftersom att vi inte visste hur längt vi va gångna så fick inte vi de. Så nu blir de intressant o se vilka som mer e gravida. :)

RSS 2.0