Blåbärspaj

Blåbär
Potatismjöl
175g smält smör
3dl vetemjöl
1dl socker
lite salt
1/2 tsk bakpulver

Lägg blåbären i en ugnsform. Pudra över lite potatismjöl.
Blanda alla ingredienser och lägg smeten över blåbären.
Grädda i ugnen på 225grader i 20min.

Servera med vaniljsås. Mums

Potatisgratäng med fläskfilè

ca 20 skivor fläskfilé

15-20 potatisar

1 burk champinjoner

3dl vispgrädde alt. 1,5 grädde + 1,5 mjölk

peppar och salt


Stek köttet och champinjonerna. Salta och peppra och lägg i botten på en ugnsfast form.
Gör lite sås i stekpannan, salta och peppra efter behag.
Häll såsen över köttet och champinjoner.
Täck med den skivade potatisen.
Häll över resten av grädden (och mjölken).
Grädda i mitten av ugnen på 200grader ca 60min. Täck ev. med folie de sista minterna.

Tuffa Max

Idag hämtade ja ett packet med en jacka ja beställt till max. Vilken lite tuff kille han kommer bli. :)


För övrigt har vi en lite tuff tid. Våra rutiner har av nån anledning gått åt pipan. Lr främst e de max sömn som inte blir riktigt rätt. Han vill inte sova på dagen o ist e han supertrött vid 4. Vi har försökt att han inte ska sova så länge då, men då blir han ist helt förstörd. Sen har han varit väldigt svår att söva på kvällen. Vi vet inte riktigt va vi ska göra ibland. Men än så länge har han juh iaf somnat varje kväll. De e tur att han e så söt. :)

Full fart framåt

Oj oj oj, va fort utveckligen kan gå för barnen ibland. Sen ja skrev sist så har vi en liten pojke här hemma som kryper för fullt, han reser sig mot saker, han slår sig hårt o ganska ofta, han har bara ätit hemlagad mat. Han har blivit så stor på så kort tid.

Idag slog han sig så dant att han fick världens fläskläpp. Usch, stackarn.

Härom dagen så fick vi även överraskningen att han minsann har börjat ställa sig upp i sängen. De e så svårt o bli arg på honom när han ska sova o när man går in till honom så står han upp i sängen o fyrar av världens största leende. Mamma (och pappa)-hjärtat smälter. :)


9 månader



Dagen har varit otroligt lugn. Vi skulle åkt till salig röra men Rikard tog bilen imorse med vagnen i. Så vi fick allt va inne idag. Vi åkte iaf en sväng o handlade, Max gillar att sitta i kundvagnen o prata o le mot alla. :)

Igår va vi på babysång. Även Rikard va me. Han tog ledigt några timmar från jobbet för att han skulle ha koll sen när de e hans tur o gå. :) Vi hann med en lunch på stan med innan han skulle tillbaka till jobbet.

Imorn ska vi på kalas och mamma/barn träff hos Johanna. De va länge sen sist nu. De har varit en massa sjukdom o skit. Men nu verkar alla vara friska. :)

Sent ute, som vanligt.

Kunde de inte varit så här fint väder i fredags? Idag e de ju ingen mening eftersom ja ska sitta inne o plugga hela dagen. Inlämningsuppgiften ska va inne imorn. Ja har inte börjat, för återigen e de saker som går emot mej. Nu e de såklart mitt eget fel att ja e sent ute, men inte så här sen. Jag läser en kurs på distans där lärarna lägger ut föreläsningar på en server. Hela helgen, från fredag, så har de inte funkat o komma in där o komma åt föreläsningarna. Dock har ja som tur e redan laddat hem frågorna och har boken, men de e juh mycke jobbigare att läsa en bok än o lyssna på en föreläsning. Inte mycke mer att göra än o sätta sig o läsa boken.

När Maxen vaknar ska vi gå ut i solen en stund, gunga lite tror ja. :)


vinter igen?

Igår skulle vi möta Mikaela o alexander för en lunch o en promenad. Först blev jag sen pga snön, de tar tid o dra vagnen i snön. Vart e plogbilarna? De brukar ta mej 10 min att gå till stationen, igår tog de 20. O jobbigt e de dessutom. En luch på gusto blev de iaf, men promenaden struntade vi i. Vi hade juh iaf en bit hem båda två fast åt olika håll. De va nog tur för ja va totalt slut när ja väl kommit hem.

På kvällen sen va de dags för sim igen. tidigare har vi gått 10,30 på tisdagar men nu har vi bytt till torsdagkvällar kl.19 för att vi ska kunna gå båda två. O de va verkligen skillnad. Nog har ja tyckt att de har varit väldigt mysigt o gå på sim men de e inget emot att gå alla tre. Vi trodde att Max skulle va jättetrött för han brukar sova vid 18-18,30 men igår kände han nog på sig att de va nått på gång för han va jättepigg. O han va överlycklig för att vara tillbaka på simmet. De va mycke roligare igår me, för på tisdagar har vi varit max 4 föräldrar o 4 barn, igår va vi 7barn o typ 10 föräldrar. De va visserligen lite mindre plats men mycke trevligare. :)

Nu sitter jag o e lite sur över snön som fortsätter att komma, men de spelar inte så stor roll för jag ser fram emot en lunch med Max, Lina, hanna o Max. :)


Nya stolen


Typ, fast vi har förra årets modell som e röd även på nackstödet. Väldigt fin e den iaf. Vi kanske inte hade valt en röd om vi fick välja, men den kostade 700kr mindre o då blir ja snål. dessutom e de en fin stol. :) Nu hoppas vi bara att Max gillar den oxå o att han e tillräckligt stor. :)

Annars har jag o Max spenderat dagen hemma. Han fick blodpudding, lingonsylt o rivna morötter. De gillade han. han fick sitta själv o pila me de o de mesta hamnade faktiskt i munnen. :) När maten väl va slut blev han jätteledsen, men de rättade vi till med ett bad för han va så kladdig.



Vi tog en promenad genom mjölby. Avslutade den med att max gungade för första gången. Han älskade de. :)


Motala

Igår åkte jag o Max till salig röra. Vi hämtade Lisandra o Milo på vägen. Dock va max trött redan när vi åkte dit vid 10 men ville givetvis inte sova. Så när de väl va dags för mat sen vid 12 så va de en väldigt trött pojke, så trött att han inte orkade äta ens. När vi väl åkte så somnade han direkt. Nästa gång åste jag se till att han sover lite innan.

Direkt efter salig röra  så hämtade vi Rikard o farmor o åkte till motala. Dax för ultraljud. Bebis nr 2 ligger nu i magen o växer till sig. BF blev flyttade från 19 augusti till 14 augusti. Så helt plötsligt e ja i v. 14. :) den här gången gjorde vi även CUB-test, men de visade en risk på 1 av 20 000 så de va juh inte så troligt. Nu känns de lite mer verkligt men fortfarande väldigt avlägset. :)

Efter åkte vi till lekia för o se om vi kunde bli lite klokare när de gäller bilstol. O efter mycke information o funderande så har vi nu bestämt oss. Vi kommer köpa en britax multi-tech. Sen hoppas vi att de komemr bli kanonbra. :)

Idag skulle vi åkt till Johanna o Molle på kalas. Men Johanna va sjuk så de blev inget. Tyvärr verkar de som att nästan alla familjer i barngruppen fått en släng av magsjukan. Hoppas vi slipper.

BVC o träning

Eftersom Max har vuxit lite dåligt några månader så fick vi komma på ett 9 månaders besök på BVC för o kolla om han har gått upp nått. Mellan 5mån och 8mån så hade han bara gått upp 500g. Men nu så hade han på en månad gått upp 400g. Han börjar växa till sig, lr? :)


Idag har jag oxå hunnit med lite träning. Ett bodypumppass som va mycke jobbigare än vanligt och 15 min på cykeln. Nu har ja lyckats få iväg Rikard o köpa lingonsylt, de går inte att äta blodpudding utan lingonsylt. :)

Lista

När fick du reda på att du var gravid: 7 september 2009
Var bebisen planerad: Ja, absolut. :)
Mådde du mycket illa: Från vecka 7-17. :(
Hur blev ditt hår: Väldigt flottigt. Krävde tvätt varje dag.
Hade du mycket halsbränna: Ingen alls faktiskt. Väldigt skönt.
Grät du för ingenting: Inte så mycke när ja va gravid. Men är väldigt blödig efteråt och är fortfarande de.
Var du känslig: Nja inte så värst (tror ja inte).
Vad gillade du för mat: Tyvärr mycke onyttigt.
När kände du bebisens första rörelser: 5 januari 2009. v.21 (v.20+6)
Var du ofta orolig: Ja, konstant. Eftersom vi hade ett missfall i bagaget så va jag orolig ända till slutet. 
Samlade du på dej gravidtidningar och böcker: Ja en del. Men ja hade nog klarat mej lika bra utan. :)
Sparkade bebisen mycket: Ja, men han va väldigt snäll redan då. Inget sparkande på natten. :)
Fick du bristningar: Ja, tyvärr e hela magen full. Även några på brösten.
Blödde du nångång: Nja de tror ja inte.
Levde du på som vanligt: Nja, när ja blev gravid pluggade jag i Nkpg men pga illamående o trötthet så valde jag att jobba sista delen ist. Men annars va de nog ganska likadant. :)
Hur gammal var du när du blev gravid: 22 år. 
Hur tog din partner det: Överlycklig. :)
Hur tog dina föräldrar det: Jätteglada. :)
Vart bodde ni: I Mjölby
Hur ofta gick du till Mvc: På alla bestämda kontroller men sista 1,5månaden så gick ja en gång i veckan. Jag hade lite äggvita i urinen så bm ville hålla koll så att de inte utvecklades havandeskapsförgiftning.
Hur många ultraljud gjorde ni: 1 vaginalt, 2 vanliga och 1 3D.
Hur började din förlossning: Värkarbete hemma.
Hur många timmar tog din förlossning: Från att värkarna började bli regelbundna till Max e född så tog de ca 10 timmar.
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt: Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in: 6 cm
Vilken smärtlindring: Lustgas
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen: Hade krystvärkar i 30min.
Blev det komplikationer: Inte under förlossningen o inget me Max men jag fick skickas på operation efteråt. 
Fick du sy: Ja, fast under operationen. Jag sprack nämligen inget utanpå utan bara inuti.
Vikt och längd: 2510g och 47cm.
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Han har varit mer eller mindre ljus hela tiden. 
Ammade du: Ja i 6 månader
Ammar du nu: Nej
Hur gammal är bebisen nu: snart 9 månader
Vad tyckte du om förlossningen: Något otroligt häftigt som knappt kan beskrivas. Om man inte har varit med om de så kan man inte förstå hur de är. :)
Vill du ha en till: Ja :)
Planerar ni en till nu: De e på gång. :)
När kommer andra barnet: Augusti 2011 ;)
Hur är ert förhållande nu: Det är upp och ner. Det är en stor förändrig att få barn. Men för de mest e de väldigt bra. :)
Vilken vecka födde du i: v 39+4

Tillbaka (för nu iaf)

Nu ska jag försöka ta tag i de här. Dels för att jag ska kunna gå tillbaka o se hur Max utvecklas men oxå nu för att hålla andra sidan jorden (Läs Ella) uppdaterad.

Igår va vi på mamma utan barn fest hos Lisandra. De va superkul. Vi fick gott o äta samtidigt som de blev en del prat om allt. Men faktiskt så blev de inte så mycke barnprat, mer partnerprat isf. :) Vi spelade Alias i typ 2timmar tror ja, men så himla kul. Ja hoppas de blir av snart igen. :)


När de gäller Max så e han överallt just nu, fast bara på golvet än så länge. Han ålar sig fram och kryper ibland (dock inte så långt). Men snart så. Nu väntar vi bara på att han ska börja ställa sig mot saker vilket han inte gjort än, han e fortfarande lite vinglig. :)



Måste även lägga ut lite bilder på min tårta som jag o sara gjorde. Fast rosorna har jag faktiskt gjort själv. ;)



RSS 2.0