Gossen Holmberg

Ja har visst glömt bort mej. Det är en liten pojke som ligger i min mage. :) De va en otroligt häftig upplevelse att vara på 3D-ultraljud. Absolut något ja rekommenderar. man kunde verkligen förstå att de e en liten människa som ligger därinne. Nu hoppas jag att mars och april går supersnabbt så man slipper vänta så länge. :) enda nackdelen med att de en pojke (och de e absolut ingen jobbig nackdel) är att vi bara hade flicknamn. Nu spånar vi för fullt för att ha ett antal pojknamn att ta fram när de väl är dags.

Igår fick ja me mamma o bror till lkpg för att ta reda på vad för bilbarnstol man skulle ha, givetvis kom vi hem me en oxå även om de inte var planen. Så nu har vi en sprilans ny Brio Primo i förrådet. Ja e väldigt nöjd. Dessutom har vi inhandlat plaggen vi ska ha me till bb. :) Ja e lite rädd att de nog är väldigt lätt att handla saker nu när man har börjat. De e juh så roligt. :) Nu ska vi bara se vad släktingar o vänner har att ge/sälja till oss. Sen e de shopping som gäller. :)

Idag har ja hunnit med en lunch på gusto med Lina o tina. Sen åkte vi för att se första träningsmatchen för tubbe, som turligt nog råkade vara mot SIK. De var en väldigt bra första halvlek av Tubbe som bärgade för vinst med (tror ja) 5-1. Kan ha missat nått mål, ja håller sällan reda på antalet. Om en stund ska ja köra rikard med instrument och bandmedlemmar till lkpg. Sen blir det nog att spendera kvällen me dom, även om de inte känns så värst upphetsande.

Ringde farmor förut o bjöd in oss på fika hos dom imorn, fick visst lunch med. Kanon. :D Bra avslutning på en ledig men fylld vecka. :)

Ledig vecka

De e juh väldigt vad man hinner med mycke på en ledig vecka o ändå har bara halva vecka gått. :) Men fullt upp har de varit. I måndags tog ja me Sebbe o åkte till Mia i Norrköping för klippning o färgning. De va välbehövligt för oss båda. Mitt håt blev en bit kortare och mörkare. Ser typ svart/rött ut i vissa ljus. Men de känns kanon. Blev en liten runda på stan me pappa o sebbe med innan de va dags för oss att åka hem. JA hade juh ett tåg som jag skulle med. Tåget var faktiskt bara 75min försenat fram till malmö, så de va iaf överkomligt. Väl hemma i ellas "lägenhet" blev de att sova ganska skapligt.
Dagen efter började med en fika, de e tydligen de man gör som student, med Johanna och Sofia. Sedan bar det av mot Malmö högskola eftersom dom hade lektion. Ja hade varit duktigt o tagit me mina ekonomiböcker så de spenderade jag två timmar med. Sedan blev de second hand shopping. Ja trodde aldrig att ja skulle hitta nått men de blev två bodys o en bok för sammanlagdt 45kr. Ja e lite rädd att efter idag, torsdag, så kommer de inhandlas änu mer små kläder. :) Kvällen avslutade vi med pitabröd, film o ostbågar.
Onsdagen skulle ja me tåget redan kl. 09.15 o ella skulle jobba. mitt tåg var faktiskt i tid hem. Ja har haft sån tur me båda tågen. De e ja tacksam för.
De va iaf trevligt att komma hemifrån lite o träffa ella, eftersom att hon inte e hemma så ofta. :

idag om bara några timmar e de dags för 3D-ultraljud och att få reda på vaad de e för liten sak som gömmer sig i magen. Är faktiskt inte så nervös än, men ja lär juh va de sen. :D såå spännande. kan tänka mej att de blir ett inlägg till sen när vi kommit hem. ;)

Flicka eller Pojke


Ännu en helg

De har varit en bra helg. Inte så jätteglad faktiskt över all snö men för övrigt har de varit bra. Efter jobbet i fredags åkte ja till Lkpg och carglass för o fixa mitt stenskott på bilen. Så nu slipper rutan förhoppningsvis att spricka. Sen blev de en lugn kväll framför tv:n och OS. Satt bänkad vid Anna Haags silver, otroligt spännande.

Lördagen bjöd på lunch me Lina, Tina o Roland på gusto. HAde sagt att ja skulle ta bilen, de va nog lika bra att den stod kvar hemma. Så ja började pulsa. Dock insåg jag snabbt att skottat va de bara på vissa ställen. De blev ett väldigt hoppande över snövallar. Tillslut kom ja fram även om de tog väldigt mycke tid. Efter lunchen va de årsmöte i Tubbe. Vi va faktiskt lite folk där. De va ganska snabbt avklarat. Ja gick sen hem o tittade lite på OS o förberedde mej mentalt för att få fram bilen. Ja hade nämligen lovat att stå för maten på Rikards lan. Och eftersom de va ute i Lycketorp så behövde ja juh bilen.
Problem nr 1, var att ta sig in i bilen. De löste jag genom att offra mina skor. Dom fick helt enkelt bli fulla med snö.
Problem nr 2, får ut bilen från parkeringsfickan. Efter att ha fått lite gung på bilen gick även de.
Problem nr 3, de minsta problemet. Att få bort snön från bilen. De va juh bara att borsta lite snabbt. Superenkelt.
Problem nr 4, att få upp bilen från parkeringen. För er som inte vet hur ja bor så är det en liten back upp från parkeringen. I dessa tider e de en isbacke. Men efter en väldans massa knölande så kom ja även därifrån. Den övriga resan gick smärtfritt.
Efter pizzan va de melodifestivalen hos Malin som gällde. Att ta sig dit var inga problem. MEn att hitta en parkering var. Ja letade o letade o fick tillslut ställa mig på långtidsparkeringen vid station. Helt okej parkering o den ända ja trodde ja skulle komma ifrån senare. Melodifestivalen va ingen höjdare. Ja förstår inte varför ja envisas med att titta. Att skicka en grupp med 4 söta tjejer som "spelar" dragspel, flöjt, gitarr o fiol och som sjunger en blandning mellan sarek o Nordman direkt till final, nja inget väldigt bra val om jag får tycka. Darins låt va en vanlig Darinlåt. Heöt okej men inget de slog gnistrer om. Min favorit va Crusified Barbara, även om de nog bara blir enn favorit i melodifestivalen och inget mer.

Sen till helgens bästa. Dubbeljakten i OS med Johan Olsson, Marcus Hellner, Anders Södergren och Daniel Rickardsson. Vilken fristilsdel. otroligt häftigt o kul. Kvällens ögonblick var när dom skulle intervjua Per Elofsson efteråt o han inte kunde hålla tårarna tillbaka. Innan hade man juh förstått att de va stort, men inte att de va så stort. Kan meddela att Malin var stolt. Hon hade nu tittat på skidor i en och en halv timme. Dessutom hade hon tyckt de va kul o spännande. De får vi göra om. :)

Dagen idag består av lite tvätt, mat, os o kanske även lite plugg. Imorn bär de av till Nkpg för klippning på förmiddagen och till Ella i Malmö på kvällen. Ja håller tummarna för att tågen går vettigt imorn iaf så ja inte är mer än försenad. Dags att ta tag i dagen o sortera lite tvätt. :D

os i sängen

Efter en hektisk vecka så är jag väldigt trött. Men ja tänkte faktiskt försöka se lite OS. Men ja orkade inte sitta i soffan så ja ligger nu i sängen med os på datorn. Får se hur länge ja orkar. :)

För övrigt vaknar alltid grannarna ovan när rikard inte e hemma. De låter som om de håller på o dammsuger i flera timmar. Jävla liv.

Möte i massor

Idag har vi varit på informationsmöte på försäkringskassan. Det kändes så här i efterhand väldigt välbehövligt. Mycket föll på plats men det finns fortfarande saker som känns röriga. Men de tar vi då. De viktiga har vi förhoppningsvis koll på.

Sen har de även varit styrelsemöte i Tubbe. PÅ lördag e de nämligen dax för årsmöte. HAde egentligen inte tänkt sitta kvar men givetvis ångrade ja mej när ja väl va där. Så nu blir de styrelseuppdrag i Tubbe o Ledaruppdrag i skänninge. Men de ska ja nog klara av. :D Det är intressanta säsonger i båda klubbarna. Div 4 och ett kliv upp från förra året gäller för båda. Dessutom många derbyn. Kul kul. :D

Måndag

Nu har lägenheten gått igenom förbesiktningen. Otroligt skönt o vi drog en lättnadens suck. Inte för att de e nått större fel på den men man vet aldrig va dom säger. Nu ska dom skicka hem kontraktet sen bär de av till Gräsvägen.

Alla hjärtans dag spenderades med städ och fika hos ella o Oskar. De va suåertrevligt och dom hade jättefint i sitt nya hus. Snart dags för dop me, de blir kul. :D

ikväll e de träning. dax för konditionsträning kanske? då e de otroligt skönt att vara tränare. :D

Oj då

Ja e förskräckligt dålig på de här. Sen varje gång ja väl sätter mej här så tänker ja, Hur svårt ska de vara att uppdatera lite oftare? men lik förbannat så tar de en himla tid. :D

Men nu ska de ske iaf och eftersom de va ett tag sen så har de hänt en del.
Jobbet: NU har det gått ganska många veckor. Dock blev ja sjukskriven en vecka för mina onda revben/mage. Men de är fortfarande samma så ja står ut o jobbar med smärta. Men ja måste juh vänja mej, förlossningen i sig lär juh inte vara smärtfri. Men nu börjar jobbet flyta på, de e dock många sjuka vilket går att de konstant e personalbrist.
Nu har jag även fått in min ansökan om havandeskapspenning. Den e postad o klar. Så nu väntar vi bara på besked om ifall den är godkänd eller ej. Min tanke är iaf att jag ska gå hem den 12 april.

Bebis: Veckorna rullar på. Nu e ja i vecka 27. Tätare kontroller hos barnmorskan. Senast vi var kollade hon hjärtluden igen, dom var bra och låg på 143slag/min. Hon mätte även magen som nu de senaste veckorna verkligen börjat växa. Senast hade jag SF-mått 25, vilket är precis över normalkurvan. Igår kände Rikard en spark för första gången. Innan har bebis slutat sparka precis när rikard ska känna. Men igår hade han lite mer tålamod o då lyckades han känna. ja tror nästan att jag blev gladare än va han blev, lr så visade han de inte. :)

Fotboll: Utesäsongen har dragit igång o ja längtar tills man bara behöver ta på sig ett par shorts o en tröja o slippa underställ o tusen lager o ändå frysa. I år kommer vi få spela div 4 för att de så pass många lag som kommit nya och ska få plats i div 5. Men de blir en utmaning o de e alltid kul.

Bostad: Vi har hittat en ny lägenhet som vi ska hyra om vi får igenom vår lägenhet på besiktningen på måndag. Den blir kanon sen när vi fått in våra saker tror ja. Den ligger på gräsvägen, Eldslösa och är en trea på bottenvåning med två (!) uteplatser, varav en är en liten trädgård. De kommer bli kanon. Nära till grönområde så katterna kan springa o med ett rum till som blir barnrum.

Kommande: På måndag är det alltså lägenhetsbesiktning, tisdag är de informationsmöte på försäkringskassan, v.8 åker jag till malmö o hälsar på ella, v. 8 ska vi även på 3D-ultraljud. Sen ska de juh jobbas o tränas så tiden lär gå åt. :)

Jag lovar inget den här gången om uppdatering snart, men ja ska försöka. :D

RSS 2.0